Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial american se difuzează pe postul AXN: Șarlatanul

Șarlatanul, AXN, seriale americane
Imagine via IMDb / Șarlatanul

Postul de televiziune AXN aduce o nouă producție americană pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Statele Unite ale Americii se numește Șarlatanul (în limba engleză: „Shut Eye”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de marți, 27 iulie 2021, de la ora 21:00.

Serialul american Șarlatanul a fost lansat în anul 2016. Primul episod a fost difuzat pe platforma de streaming online Hulu pe 7 decembrie 2016, iar ultimul episod pe 6 decembrie 2017. Producția numără două sezoane și un total de 20 de episoade. Pelicula Șarlatanul se încadrează în genurile crimă, dramă și fantastic, fiind regizată de Stephen Gyllenhaal și Michael Trim, după un scenariu semnat de Leslie Bohem, Hiram Martinez, Tom Pabst, Daria Polatin și Katrina Cabrera Ortega.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Jeffrey Donovan, KaDee Strickland, Angus Sampson, David Zayas, Susan Misner, Isabella Rossellini, Dylan Schmid, Havana Guppy, Layla Alizada, Emmanuelle Chriqui, Mel Harris și Zak Santiago.

Serialul Șarlatanul prezintă activitatea unor saloane obscure, controlate de o mișcare mafiotă din Los Angeles, unde clarvăzătoarele îi amăgesc cu răspunsuri mult căutate pe cei disperați să afle ce le rezervă viitorul. Povestea îi are în prim-plan pe Charlie Haverford, un șarlatan care se ocupă în numele șefului său violent și dominant de mai multe săli unde se ghicește în globuri de cristal, în cărți de joc sau se interpretează visuri. Totul până când iubitul furios al unui client îl lovește în cap în timpul unei ședințe de hipnoză și lucrurile iau o turnură dubioasă.

Brusc, Charlie, un bărbat a cărui întreagă viață s-a bazat pe fraudă, începe să vadă și să simtă adevăruri reale și fundamentale, își schimbă modul de a gândi și pune la îndoială tot ceea ce a crezut vreodată. Charlie nu mai vrea să trăiască din activități ilegale și își dorește să îi ofere soției sale, Linda, casa pe care i-a promis-o.

Linda este o femeie atrăgătoare și independentă, sătulă până peste cap de viața lor mediocră. Ea își dorește să se desprindă de sub influența lui Fonso, tatăl singur care controlează imperiul de mentaliști din jurul familiei Marks, și să ia viitorul familiei sale în propriile mâini pentru a putea construi propriile înșelătorii și a se îmbogăți. Cu toate acestea, Charlie încă este îndatorat familiei Marks, care continuă să îl atragă în activități mafiote. Pentru a reuși să își câștige independența, Charlie și Linda trebuie, mai mult ca oricând, să aibă încredere unul în celălalt, dar acest lucru nu a fost niciodată ușor pentru cei doi escroci.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu