Raftul cu filme

Un nou canal de documentare apare în România: Russian Travel Guide (RTG TV)

Russian Travel Guide, RTG, RTG TV, posturi TV, posturi de televiziune

Postul de televiziune Russian Travel Guide (RTG TV), deținut de RTG Corporation, cu sediul central în Rusia, ar urma să intre pe piața de televiziune din România și să fie retransmis de unul sau mai mulți operatori de cablu din țara noastră, conform informațiilor publicate de HD Satelit. Sursa citată arată că televiziunea a depus o adresă la Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la condițiile legale de retransmisie a posturilor de televiziune pe teritoriul țării noastre.

Respectiva adresă, înregistrată sub numărul 7284 din 8 iulie 2019, a fost primită de Consiliul Național al Audiovizualului și discutată în ședința din 18 iulie 2019. Conform acesteia, reprezentanți ai Russian Travel Guide menționează că au purtat deja discuții cu cei de la Ines în vederea retransmiterii posturilor de televiziune.

Un reprezentant al biroului tehnic a menționat în ședința CNA din 18 iulie 2019: „Rusia nu a ratificat Convenția Televiziunilor fără Frontiere, așa cum au făcut Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, care nu se află în Uniunea Europeană. Prin urmare, Rusia se consideră a fi separată de astfel de țări și trebuie să obțină o autorizație de retransmisie cu fiecare autoritate implicată în parte”.

Postul de televiziune Russian Travel Guide (RTG TV) produce și difuzează emisiuni și programe de tip documentar despre natură, orașele din Rusia și nu numai, etnografie, știință, religie și spiritualitate, turism și stațiuni turistice, domeniul culinar, animale, vânătoare, pescuit, cultură, istorie și nu numai. Conform site-ului oficial, RTG TV transmite 24 de ore pe zi și aduce noi premiere săptămânal.

Russian Travel Guide, RTG, RTG TV, posturi TV, posturi de televiziune

RTG Corporation deține și operează trei posturi de televiziune de documentare, și anume RTG TV, RTG HD și RTG International, dar și un studio de producție propriu, prin intermediul căruia produce și realizează filme documentare pentru stațiile TV proprii. Grupul de televiziuni RTG Corporation a fost lansat în anul 2009, iar în prezent ajunge în peste 25 de milioane de locuințe din 21 de țări.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul propriu, RTG TV emite în mai multe limbi internaționale, printre care se numără limba rusă, limba engleză și limba turcă. În cei zece ani de activitate, RTG Corporation a reușit să colaboreze cu peste 500 de operatori de televiziune din întreaga Europă, dar și din Rusia și din Comunitatea Statelor Independente (CIS).

Citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu