Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial francez se difuzează pe postul TVR 1: „Regii blestemați”

regii blestemați, Les Rois Maudits, seriale la TV, seriale pe TVR 1, TVR 1, seriale pe TVR, seriale franceze, seriale românești, seriale italiene, seriale filmate în România, Castelul Corvinilor, Hunedoara, filme filmate în România
Imagine via TVR 1 / Regii blestemați

Postul de televiziune TVR 1 aduce o nouă producție franceză pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Franța și Italia se numește Regii blestemați (în original: „Les Rois Maudits”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua vineri, 5 iunie 2020, de la ora locală 21:10.

Serialul francez Regii blestemați a fost lansat în anul 2005, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune France 2 pe 7 noiembrie 2005, iar ultimul pe 28 noiembrie 2005, producția originară din Franța și Italia numărând un singur sezon și un total de cinci episoade. Pelicula franceză va fi difuzată pe postul de televiziune românesc TVR 1 în fiecare zi de vineri, de la ora 21:10.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Jeanne Moreau, Claude Rich, Line Renaud, Vasile Albineț, Serena Autieri, Dan Bădărău, Patrick Bouchitey, Sophie Broustal, Hugues Dalmagro și Sophie De La Rochefoucauld. Serialul francez Regii blestemați se încadrează în genurile dramă și istoric, fiind regizat de Josee Dayan, după un scenariu semnat de Anne-Marie Catois și Maurice Druon.

Producția Regii blestemați este o miniserie în cinci părţi, realizată după romanul cu același nume, scris de Maurice Druon. Serialul este cea de-a doua ecranizare a operei considerate a fi una dintre cele mai corecte reprezentări a adevărului istoric. În mare parte, producția a fost filmată în România, în Hunedoara, castelul ales pentru desfășurarea acțiunii fiind Castelul Corvinilor.

La începutul anilor 1300, visteria Franţei este goală. Regele Filip cel Frumos decide că singura soluție este preluarea averilor de la cavalerii templieri. Din acest motiv, cu ajutorul sfetnicului regal, se țes în jurul marelui maestru Jacques de Molay și al cavalerilor săi intrigi, minciuni și acuzații de trădare sau erezie.

De Molay și conducătorii cavalerilor sunt condamnați la moarte prin ardere pe rug, după ce au fost forțați, prin tortură, să recunoască faptul de a fi comis crime pe care nu le făcuseră. Pradă flăcărilor, ei blestemă regii, dar și pe cei aropiați lor și pe urmașii lor. Coincidență sau nu, Papa Clement, care deschisese procesul, sub presiunea lui Filip cel Frumos, precum și acesta din urmă, mor chiar în același an. Nici succesorii la tron nu vor fi mai norocoși, murind și ei în urma unor asasinate sau boli și fără a putea da regatului un moștenitor de sex masculin.

Pe 5 iunie 2020 putem urmări primul episod al seriei, care poartă denumirea „Regele de fier”. Drama istorică continuă pe 12 iunie cu episodul „Regina sugrumată”, pe 19 iunie cu episodul „Otrăvurile coroanei”, pe 26 iunie cu episodul „Lupoaica Franței”, iar pe 3 iulie 2020 va fi difuzat episodul „Crinul și leul”.

Citește mai multe despre seriale franceze și seriale italiene pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu