Raftul cu filme

Cronică de film: „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” (2017), de Espen Sandberg

Pirații din Caraibe, Răzbunarea lui Salazar
imagine via IMDb

Johnny Depp revine pe marile ecrane din întreaga lume în rolul principal din Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar (2017) cu noi situații care îți stârnesc un zâmbet în colțul gurii, iar altele care îți provoacă chiar și o criză de râs prin ideile năstrușnice de rezolvare a problemelor uneori imposibile de rezolvat. Cu alte cuvinte, Jack Sparrow revine cu a cincea parte din seria Piraților din Caraibe.

Regizat de Joachim Ronning și Espen Sandberg și realizat după un scenariu scris de Jeff Nathanson, filmul îl readuce pe Jack Sparrow în căutarea comorilor nebănuite pe care le ascunde marea. De această dată, personajul exuberant se află în căutarea Tridentului lui Poseidon, care-l va ajuta să încheie odată pentru totdeauna socotelile cu căpitanul Salazar. În același timp, Sparrow se află și în căutarea inspirației pentru păstrarea echipajului în slujba sa.

Pirații din Caraibe, Răzbunarea lui Salazar
imagine via IMDb

Cea de-a cincea parte a seriei Pirații din Caraibe aduce o mână de probleme pentru personajul jucat cu măiestrie de Johnny Depp, cel mai mare dintre necazuri fiind cel reprezentat de întoarcerea pe mare a căpitanului Salazar, jucat de Javier Bardem și blestemat încă din tinerețea lui Sparrow să-și petreacă viața în întuneric, fără să fie capabil să vadă lumina zilei și să navigheze apele albastre.

În toată această poveste se implică și fiul lui Will Turner, care îi promite tatălui său că-l va elibera din blestemul de a fi înghițit de ape împreună cu echipajul de pe vasul Olandezul Zburător pentru a se întoarce acasă, fapt pentru care pornește în căutarea Tridentului lui Poseidon. În căutarea comorii ascunse pornește și Carina Smyth, interpretată de Kaya Scodelario, care și-a dedicat viața pentru studierea astronomiei și a miturilor mărilor.

Pirații din Caraibe, Răzbunarea lui Salazar
imagine via IMDb

Căpitanul Hector Barbarossa, jucat de actorul Geoffrey Rush, ajunge să se implice și el în căutarea Tridentului din dorința de a-și scăpa vasul și echipajul de amenințarea celor morți, conduși de căpitanul Salazar. În toată această cursă pentru găsirea Tridentului, Jack Sparrow ajunge să devină o râmă în curtea cu găini, fiind un personaj căutat atât de britanici, care vor să-l execute, cât și de toți cei aflați pe mare.

Într-un final, într-un peisaj care părea a fi compromițător pentru Jack Sparrow, acesta ajunge să își revadă la apă vasul Black Pearl, alături de echipajul care-i redevine credincios și-l ajută să navigheze pe toate cele șapte mări. Brenton Thwaites face un rol de zile mari, jucându-l pe fiul lui Will Turner, iar Kaya Scodelario, în rolul Carinei Smyth, oferă elementul feminin de care Pirații din Caraibe avea nevoie.

Pirații din Caraibe, Răzbunarea lui Salazar
imagine via IMDb

Long story short, Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar (2017) este un film care trebuia să apară și să continue povestea incredibilului Jack Sparrow și a isprăvilor sale, dar care, dincolo de toate, trebuie văzut la cinema, preferabil în 3D. Filmul intră în rețeaua Cinema City și poate fi văzut începând cu 26 mai 2017.

În țara noastră, Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar (2017) este distribuit de Forum Film România, iar mult mai multe detalii pot fi citite pe IMDb și Rotten Tomatoes. Mai mult de atât, te invităm să citești și alte cronici de film scrise de echipa Raftul cu Filme.

Scrie un comentariu