Raftul cu filme

Retrospectiva festivalului Pelicam 2017 se vede la București, la Cinema Elvira Popescu

Pelicam 2017, Pelicam, Festivalul Pelicam

Cele mai premiate și mai apreciate filme de la cea de-a șasea ediție a festivalului Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, vin la București într-o retrospectivă de patru zile organizată la Cinema Elvira Popescu. Zona Franca, documentarul care a câștigat Marele Premiu, este unul dintre filmele din programul retrospectivei care se desfășoară între 31 august și 3 septembrie 2017.

Iată programul oficial al retrospectivei Pelicam la București:

Retrospectiva festivalului Pelicam 2017 cu documentarul românesc Planeta Petrila, în regia lui Andrei Dăscălescu, producție care a câștigat premiul secțiunii Black Sea Docs. Documentarul savurat, aplaudat și premiat la Tulcea va putea fi vizionat la Cinema Elvira Popescu din București pe 31 august, de la 20:30.

Vineri seară, începând cu orele 20:30, va fi proiectată pelicula SEED: The Untold Story, în regia lui Jon Betz și Taggart Siegel, film american lansat în anul 2016. Juriul format din cinci adolescenți din Tulcea a decis că povestea celor care vor să salveze viitorul hranei noastre merită premiul secțiunii Fresh Perspectives.

Sâmbătă, pe 2 septembrie, de la orele 19:00 va fi proiectat lungmetrajul Kedi/Cats, regizat de Ceyda Torun și lansat în Turcia în 2016. Producția a câștigat la Pelicam 2017 mențiunea specială în cadrul secțiunii Black Sea Docs. De la orele 21:00 va fi oferit spre vizionare marele câștigător al festivalului de la Tulcea, Zona Franca, în regia lui Georgi Lazarevski. Juriul a decis că documentarul despre lupta oamenilor pentru dreptul la resurse merită marele premiu în valoare de 2.000 E.

Pelicam 2017, Pelicam, Festivalul Pelicam

În ultima zi a retrospectivei Pelicam 2017 sunt programate cele două filme câștigătoare ale secțiunii de scurtmetraje. La Pesca (Canada, Columbia, 2017) și Frontera Invisible (Argentina, Belgia, 2016) sunt programate pentru vizionare în ultima zi. De la orele 20:30 publicul prezent se va bucura de filmul In Pursuit of Silence (SUA, Belgia, China, Germania), regizat de Patrick Shen, un documentar meditativ despre relația cu tăcerea și impactul zgomotului asupra vieții.

Biletele pentru retrospectiva festivalului Pelicam 2017 se pot cumpăra de la intrarea în cinematograful Elvira Popescu sau de pe Eventbook aici. Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, care reunește festivaluri din peste 30 de țări.

Festivalul Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Tulcea, BRD Asigurări de Viață, Primex, ACMS, Aqua Carpatica și Brodrene Dahl.

Scrie un comentariu