Raftul cu filme

PROGRAM. Festivalul de Film Pelicula, ediția a treia, pe 12-16 septembrie 2018

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Festivalul de Film Pelicula – Latin America Experience anunță cea de-a treia ediție, programată să se desfășoare în perioada 12-16 septembrie 2018, la București. Un comunicat de presă emis de organizatori anunță titlurile celor șase filme selecționate pentru prima categorie a festivalului, dar și componența juriului care va alege, anul acesta, cea mai bună producție din această selecție.

Festivalul de Film Pelicula, ediția a treia, aduce pentru prima dată în fața spectatorilor o secțiunea competițională dedicată filmelor provenite din America Latină. Înscrierile au fost realizate prin intermediul platformei Filmfreeway, care s-au încheiat la finalul lunii iunie 2018 și care au fost urmate de un proces de selecție realizat de către organizatori.

Producțiile care vor face parte din competiția de la Festivalul de Film Pelicula sunt:

Los Adioses – Mexic, regia Natalia Beristain
Las Olas – Uruguay, regia Adrian Biniez
Retablo – Peru, regia Alvaro Delgado Aparicio
Tiempo Sin Pulso – Mexic, regia Barbara Ochoa
Flor del Sol – Rep. Dominicană, regia Dilia Pacheco Mendez
Los Vagos – Argentina, regia Gustavo Biazzi

Juriul care va alege anul acesta cel mai bun film din competiție este alcătuit din membrii Enrica Perez, regizor și scenarist din Peru, Eva Morsch Kihn din Franța, coordonatoarea platformei profesionale Cinelatino, Igor Cobileanski, regizor și scenarist din Republica Moldova, Massimiliano Nardulli, selecționer și script adviser din Italia, și Miruna Berescu, directorul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, dar și producător din România.

Peru este țara în focus în cadrul ediției a treia de la Festivalul de Film Pelicula. Ambasada statului Peru în România este invitatul de onoare al acestei ediții, ocazie perfectă pentru a pune în lumină artiștii tineri și foarte talentați, cultura tării, dar și pentru a suda relația dintre România și Peru.

Programul complet pentru Festivalul de Film Pelicula:

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Pelicula, Festivalul de Film Pelicula, București, program complet

Publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Americii Latine. Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate pentru ca spectatorii să aibă parte de o experiență extraordinară.

Festivalul de Film Pelicula este organizat de Freealize și Asociația Culturală Artichitana și este susținut onorific de ambasadele celor opt țări din America Latină prezente la București, și anume Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. Acestora li se alătură și Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes. Festivalul de Film Pelicula este unul interactiv, astfel că printr-o participare activă audiența va avea parte de o experiență completă, colorată și memorabilă.

Evenimentul este susținut de Alien Film Entertainment, AMIQ Consulting, Ethras, Saha, Condor, Practix și Corona. Parteneri sunt DHL, Cărturești și The Shape of E. Locațiile partenere sunt OK Center, Deschis Gastrobar, Mercato Comunale, VINO, Taqueria El Torito, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, Gallery, Grădina Dorobanți, J’ai Bistrot, Bistro Matrioșka, LOKAL, Lente, Teahouse 5 și Acuarela.

Parteneri media sunt Radio Guerilla, Cinemagia, Zile si Nopti, The Institute, Modernism.ro, Verbs describe us, Dissolved Magazine, Raftul cu filme și Munteanu.

Citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu