Raftul cu filme

PROGRAM. Câmpulung Film Fest începe pe 24 august la Câmpulung Moldovenesc

câmpulung film fest, câmpulung moldovenesc, evenimente de filme, filme
Imagine via Câmpulung Film Fest

În orașul Câmpulung Moldovenesc din frumoasa Bucovină se dă startul ediției secunde a frumosului eveniment Câmpulung Film Fest, unul dintre puținele festivaluri care se desfășoară în această parte de Românie. Deschiderea va avea loc joi, 24 august, iar evenimentul se va întinde pe parcursul a patru zile, până pe 27 august. La Câmpulung sunt programate o mulțime de proiecții de film, dar și un cineconcert la Biserica Catolică, oferit de Alexandru Catău.

Cea de-a doua ediție a festivalului se concentrează, ca și în ediția trecută, pe filme proaspete, de absolvire, din două țări diferite. Anul acesta, cele două țări invitate sunt Franța și Statele Unite ale Americii, iar la Câmpulung Film Fest vor fi proiectate câte zece scurtmetraje de absolvire de la două școli de cinematografie incredibile, și anume La Femis din Paris și Columbia University din New York.

Anul trecut, în 2016, la Câmpulung Film Fest au fost invitate cu producții Școala Națională de Film a Danemarcei și Departamentul de Film al Institutului Național de Design din Ahmedabad din India. Organizatorii recurg la acest tip de festival comparativ din simplul motiv că oferă o mare varietate și diversitate a proiecțiilor pe care orașul bucovinean le găzduiește în mai multe locații din zonă.

Ediția a doua aduce în atenție, pe lângă pregătirile menționate deja, o expoziție foto care compară diferite aspecte ale vieții din cele două țări invitate, dar și discuții între publicul prezent și invitații festivalului. Regizori din Statele Unite ale Americii și Franța vor ajunge în Bucovina pentru a vorbi despre ce anume îi inspiră și pentru a spune poveștile din spatele muncii lor în domeniul cinematografiei.

Iată programul oficial pentru ediția a doua a Câmpulung Film Fest:

câmpulung film fest, câmpulung moldovenesc, evenimente de filme, filme

câmpulung film fest, câmpulung moldovenesc, evenimente de filme, filme

câmpulung film fest, câmpulung moldovenesc, evenimente de filme, filme

câmpulung film fest, câmpulung moldovenesc, evenimente de filme, filme

Accesul la proiecții va fi gratuit, iar doritorii pot să obțină la fața locului rezervări care asigură accesul la toate pachetele de filme. Locurile de desfășurare ale proiecțiilor de film sunt Sala de Spectacole a Colegiului Național Dragoș Vodă, fostul cinematograf Luceafărul și pârtia de ski din stațiune, acolo unde se va ține proiecția care va marca încheierea evenimentului.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Mult mai multe detalii despre evenimentele și proiecțiile de film de la Câmpulung Film Fest poți afla de pe site-ul lor oficial. În același timp, cele mai recente știri și noutăți legate de evenimentele și festivalurile de film din România, dar și din Europa, apar prima dată pe platforma Raftul cu Filme.

Scrie un comentariu