Raftul cu filme

Un nou serial belgian pe postul DIVA: „Profesorul T.”

Profesorul T., Professor T., DIVA, seriale, seriale din Belgia, seriale la TV
Imagine via DIVA / Profesorul T.

Postul de televiziune DIVA aduce un nou serial belgian pe micile ecrane din România, în premieră. Producția originară din Belgia, denumită Profesorul T. (în original: „Professor T.”), urmează să intre în grila de programe în ziua de marți, 11 septembrie 2018, de la ora 21:00.

Profesorul Jasper Teerlinck, jucat de actorul Koen De Bouw, este arogant, insolent, hiperactiv și ușor dezechilibrat, dar este și un geniu în combaterea criminalității și este implicat în rezolvarea cazurilor complexe. În decursul anilor, Jasper Teerlinck, cunoscut si sub numele de Profesorul T., și-a dezvoltat propriul stil de viață. În viața profesională a avut parte de mult succes: este un criminalist strălucit, a scris articole uimitoare pe marginea subiectului și este un profesor și mentor iubit.

Totuși, în viața personală situația nu este atât de roz. Din cauza formei avansate de misofobie (teamă patologică de murdărie sau contaminare) duce o viață izolată, dezvoltând astfel un comportament social defectuos. Dramele prin care a trecut, pierderea tatălui când avea șase ani, relația complicată cu mama sa și o relație amoroasă distructivă au contribuit la personalitatea sa oscilantă.

Pe măsură ce Profesorul T. lucrează cu poliția, toate fațetele personalității lui sunt dezvăluite. În primele colaborări totul arată promițător. Profesorul T. reușește să rezolve crimele ajutat de inspirația sa genială, cunoștințele științifice și logica imbatabilă, iar în tot acest timp reușește să își jignească și să își enerveze colaboratorii. Dar el nu este singurul personaj interesant din peisaj.

Inspectorul șef Paul Rabet (Herwig Ilegems), spre exemplu, nu este deloc încântat că un cadru didactic asistă poliția în anchete. Însă comisarul Christina Flamant (Tanja Oostvogels) se bucură că acesta a revenit în viața ei, chiar dacă în cea mai mare parte a timpului cei doi se urăsc. Echipa este completată de cei doi începători, inspectorul Annelies Donckers și Daan De Winter.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

2 comentarii

  • În urmă cu câteva zile, într-un episod din serialul „Profesorul T”, momentele dramatice erau subliniate prin câteva secvențe de muzică portugheză, dacă nu mă înșel. Aș dori mult să știu dacă era un cântec consacrat sau muzică compusă special pentru serial. Dacă era ceva consacrat atunci ce melodie și ce cântăreț o interpretează? Vă mulțumesc!