Raftul cu filme

OPINII. Am văzut primul episod din sezonul al doilea al serialului „Absentia”

sezonul al doilea al serialului Absentia, sezonul 2 din Absentia, Absentia, seriale, AXN, serialul Absentia, Stana Katic
Imagine via AXN / Absentia

Postul de televiziune AXN, care emite și în țara noastră, se pregătește de premiera pentru sezonul al doilea al serialului Absentia pentru publicul din România, ocazie cu care reprezentanți ai stației de televiziune ne-au oferit șansa de a viziona primul episod din noul sezon, cu puțin timp înainte de premiera din țara noastră.

Trebuie să recunosc că nu am urmărit primul sezon până să accept propunerea celor de la AXN, însă mi-am reparat greșeala săptămâna aceasta și am văzut toate cele zece episoade din prima parte a producției. Iar ceea ce mi-a plăcut a fost că am rămas motivat să le văd înainte de a urmări primul episod din sezonul al doilea al serialului Absentia, fapt pentru care pot confirma că nu-i un serial plictisitor.

Am mai început eu seriale în trecut, dorind să scriu recenzii serioase despre acestea, însă nu am reușit nicidecum să trec de primele două sau trei episoade vreodată. Iar ca o confirmare în plus, serialul se bucură de o medie de recenzii pe IMDb de 7,3, ceea ce e un lucru bun. Și da, știu că IMDb nu e neapărat o variabilă.

După ce, în primul sezon, a căutat persoanele care au răpit-o și le-a eliminat, fostul agent FBI, Emily Byrne, caută și mai multe răspunsuri despre trecutul său, iar în același timp se străduiește să își repună viața pe picioare, să își definească identitatea și, de ce nu, să se apropie din nou de familia pe care nu o mai văzuse.

Cam așa pot defini, pe scurt, povestea celui de-al doilea sezon, fără să dau spoilere și să vă stric experiența. Îmi place că sezonul al doilea al serialului Absentia începe fără prea multe momente moarte și intră în acțiune destul de repede. Fiind un serial de dramă și mister cam așa ar și trebui să se întâmple. Deci o bilă albă.

Emily, jucată de actrița Stana Katic, se străduiește așadar să revină la o viață normală după ce și-a salvat familia și a reușit să își reabiliteze numele. Măcinată de vină, dar și cu multe întrebări rămase fără răspuns legate de perioada în care a fost răpită și dispărută, începe să investigheze mai multe piste, fiind ajutată de detectivul Tommy Gibbs, de la poliția orașului Boston.

După ce un atac terorist zguduie Boston, FBI pornește în căutarea vinovatului, iar agentul Nick Durand este desemnat să conducă investigația, fiind nevoit să lucreze cot la cot cu agentul Derek Crown, dar și cu noul psihanalist Julianne Gunnarsen. În același timp, ancheta lui Emily se transformă într-o vânătoare pentru găsirea unui criminal în serie ale cărui crime au fost trecute cu vederea.

Când o persoană care îi este apropiată devine victima criminalului, Emily revine în cadrul FBI pentru a-l putea urmări și opri pe criminal, avându-l alături pe agentul special Cal Isaac, un fost ofițer al Navy SEAL. Familiar cu demonii care o bântuie pe Emily, Cal se dovedește a fi un partener loial și plin de compasiune pentru eroină.

Cele două investigații FBI se ciocnesc atunci când o conspirație cu repercursiuni și mai mari este descoperită. Toate indiciile descoperite în această cursă contracronometru o conduc pe Emily acasă și o forțează să își confrunte demonii și traumele trecutului pentru a reuși să îi protejeze pe cei pe care îi iubește.

Sezonul al doilea al serialului Absentia va avea premiera în ziua de joi, 4 aprilie 2019, primul episod fiind difuzat pe postul AXN România începând cu ora 23:00. Serialul de televiziune este creat de Matt Cirulnick și Gaia Violo, fiind bazat pe un scenariu pilot scris de Gaia Violo.

Un total de zece episoade va număra sezonul al doilea al serialului Absentia, fiecare de circa 50 de minute, la fel ca și în primul sezon. Regizorii seriei sunt Oded Ruskin, Adam Sanderson și kasia Adamik, în timp ce producători executivi sunt Oded Ruskin, Stana Katic, Matt Cirulnick, Julie Glucksman și Maria Feldman.

Citește mai multe recenzii de filme și seriale, dar și alte articole de opinie pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, dar și canalele de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu