Raftul cu filme

Premiile Gopo 2017: număr record de filme intrate în cursa pentru nominalizări

gala premiilor gopo 2018, gala premiilor gopo, premiile gopo, premiile gopo 2017
Imagine via premiilegopo.ro

21 de lungmetraje, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru nominalizările de la Premiile Gopo 2017. Cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, care a ajuns la ediția cu numărul al XI-lea, se va desfășura pe 21 martie 2017, la București.

La categoria dedicată filmelor de lungmetraj au fost aprobate oficial 21 de pelicule lansate în cinematografele din România în anul 2016. Acestea sunt: „Billion Star Hotel” (regia: Alecs Năstoiu), „Ilegitim” (regia: Adrian Sitaru), „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (regia: Iura Luncașu), „Usturoi” (regia: Lucian Alexandrescu), „Orizont” (regia: Marian Crișan), „Dincolo de calea ferată” (regia: Cătălin Mitulescu) și „03. Bypass” (regia: Nap Toader).

În cursa pentru nominalizări au intrat și „Strada speranței” (regia: Ștefan Buzea și Radu Nicolae), „Bacalaureat” (regia: Cristian Mungiu), „Miracolul din Tekir” (regia: Ruxandra Zenide), „Tudo” (regia: Iura Luncașu), „Dublu” (regia: Catrinel Dănăiață), „Afacerea est” (regia: Igor Cobileanski), „Sieranevada” (regia: Cristi Puiu), „Câini” (regia: Bogdan Mirică), „#Selfie69” (regia: Cristina Iacob), „Două lozuri” (regia: Paul Negoescu), „Discordia” (regia: Ion Indolean), „Inimi cicatrizate” (regia: Radu Jude), „Femeia cu cravată neagră” (regia: Adrian Popovici) și „Întoarcerea magilor” (regia: Ioan Cărmăzan).

premiile gopo 2017
fotografie via premiilegopo.ro

La categoria dedicată scurtmetrajelor au fost înscrise 52 de titluri de ficțiune, animație și documentar, care au fost lansate în premieră în cadrul festivalier al competițiilor naționale și internaționale din anul 2016. Printre cele peste 50 de scurtmetraje se numără și „Mă cheamă Costin” (regia: Radu Potcoavă), „Noiembrie” (regia: Ioachim Stroe), dar și „Șapte luni mai târziu” (regia: Andrei Crețulescu).

La categoria dedicată documentarelor au fost înscrise pentru nominalizări 15 titluri, printre care se numără și „Doar o răsuflare” (regia: Monica Lăzurean Gorgan), „Varză, cartofi și alți demoni” (regia: Șerban Gerogescu) și „Camera obscură” (regia: Gheorghe Preda).

Nominalizările pentru cele 20 de categorii de la Premiile Gopo 2017 vor fi anunțate la sfârșitul lunii februarie 2017. Juriul ediției din acest an este compus din 11 profesioniști din industria cinematografică din România, după cum urmează: regizorul Gabriel Achim, producătorul Oana Iancu, actorul Doru Ana, scenaristul Raluca Mănescu, operatorul Tudor Mircea, monteur-ul Nita Chivulescu și criticii de film Dana Duma, Ileana Bîrsan, Andrei Șendrea, Dragoș Marin și Doru Pop.

Premiile Gopo 2017 este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu ajutorul Centrului Național al Cinematografiei și Babel Communications.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci hai să discutăm în comentarii pe acest subiect.

Spune-ne despre ce ai vrea să fie următorul articol al raftului cu filme. Trimite-ne sugestiile tale pe admin@raftulcufilme.ro, iar noi vom scrie pe acele subiecte. Dincolo de asta, ne-ar plăcea mult o apreciere pe Facebook. Mulțumim!

Scrie un comentariu