Raftul cu filme

Filmul „Soldații. Poveste din Ferentari” a fost premiat la Festivalul de Film de la Namur

Ivana Mladenovic, Soldații. Poveste din Ferentari, filme românești
„Soldații. Poveste din Ferentari” Crew la San Sebastian 2017

Filmul românesc Soldații. Poveste din Ferentari (2017), regizat de Ivana Mladenovic, a primit vineri seară premiul Prix Decouverte în cadrul celei de-a 32-a ediții a Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur, acolo unde a fost selectat în competiția lungmetrajelor de debut. Mai multe de atât, UniversCine din Belgia a oferit 2.500 de euro ca minimă garanție pentru distribuirea filmului în format video on demand și DVD în această țară.

În urmă cu o săptămână, lungmetrajul de debut al Ivanei Mladenovic a fost recompensat cu o mențiune specială din partea juriului celei de 18-a ediții a Premios Sebastiane, secțiune a Festivalului de Film de la San Sebastian, categorie dedicată filmelor LGBTI. Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe data de 2 februarie 2018.

mențiune specială, San Sebastian, evenimente de film, evenimente, Soldații. Poveste din Ferntari
Echipa filmului la Festivalul de la San Sebastian

Soldaţii. Poveste din Ferentari spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. colo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe actorii Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.

Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic, Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin.

Soldaţii. Poveste din Ferentari este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages.

A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia și dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film. „Soldaţii. Poveste din Ferentari” este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România de microFILM.

* urmărește pagina oficială de Facebook a filmului
* citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu