Raftul cu filme

Două noi posturi TV o să emită în România: Realitatea Sportivă și Realitatea Star

Realitatea Sportivă, posturi TV
Siglă / Realitatea Sportivă

Două noi posturi de televiziune vor începe să emită în țara noastră, spre finalul anului 2020, începând, cel mai probabil, cu luna octombrie 2020. Astfel, este vorba despre canalele Realitatea Sportivă și Realitatea Star, care au primit, în ședința Consiliului Național al Audiovizualului de pe 25 iunie 2020, aprobarea solicitărilor pentru licențe audiovizuale ale celor două noi posturi de televiziune.

Solicitarea celor două licențe audiovizuale a fost depusă de compania SC PHG Media Invest SRL, filiala București, către Consiliul Național al Audiovizualului, iar CNA a aprobat, în unanimitate emiterea licențelor pentru difuzarea națională prin satelit și prin rețele de comunicații electronice a celor două posturi de televiziune.

Informații referitoare la canalul Realitatea Sportivă

Postul de televiziune Realitatea Sportivă va fi un canal TV cu tematică sportivă și cu difuzare la nivel național, care va avea un procent de 75% producție proprie și un procent de 25% producții audiovizuale ale altor producători. Programul de emisie va fi realizat atât în format HD, cât și în format 4K, iar orarul de difuzare va fi 24/24, cu reluări 8/24 de luni până sâmbătă și 5/24 în zilele de duminică.

„Vom încerca să aducem în prim-plan materiale exclusive, povești ale sportivilor sau lucruri care de-a lungul timpului au dispărut”, a declarat Mihăiță Avram, reprezentant al postului Realitatea Sportivă, în cadrul ședinței CNA.

„Doamna Păcuraru este implicată într-un dosar la DNA. Aș dori să știu dacă va avea un impact asupra acestei televiziuni”, a întrebat, în cadrul ședinței CNA, Dorina Rusu. Ioan Georgescu a răspuns că „există un dosar la DNA, însă doamna Păcuraru este martor în acel dosar și nu are nicio altă implicație. Pot să vă declar că doamna Păcuraru nu are nicio problemă din punct de vedere juridic”.

Mihăiță Avram va ocupa funcția de șef de proiect în cadrul postului de televiziune Realitatea Sportivă. Aceeași persoană a declarat, în cadrul ședinței CNA, că se dorește începerea emisiei în termen de maxim șase luni, astfel încât în luna octombrie 2020 se speră să se înceapă emisia postului de televiziune.

Informații referitoare la canalul Realitatea Star

Realitatea Star va fi un post de televiziune cu tematică mondenă și cu difuzare la nivel național, care va avea un procent de 60% producție proprie, un procent de 15% producții audiovizuale ale altor producători și un procent de 25% programe retransmise de pe canalul Realitatea Plus. Din grila de programe se pot aminti emisiunile Tabu, Sub Lupă, Tabu Highlife, Magazin Monden sau Realitatea Copiilor.

„Proiectul Realitatea Star s-a născut din ideea că multe persoane refuză să se uite la televizor și care s-au refugiat în online, în vizionarea de seriale, care își iau informația de pe bloguri obscure. Ne adresăm publicului 18-49 ani, în special femeilor din mediul urban cu o anumită situație materială, cu educație medie și superioară, adică populația care se uită tot mai puțin la televizor”, afirmă Nicoleta Cone, șef de proiect al postului de televiziune Realitatea Star.

Reprezentantul postului de televiziune a afirmat, în cadrul ședinței CNA, că se dorește începerea emisiei în luna octombrie 2020 și că programul va fi de 24/24, cu reluări 4/24 în fiecare zi, de luni până duminică. Structura celor două posturi noi de televiziune va beneficia de 280 de angajați. Firma SC PHG Media Invest SRL a fost înființată în luna martie 2020 de către Daniela Păcuraru, soția omului de afaceri Maricel Păcuraru, fost patron al canalului Realitatea TV.

Postul de televiziune Realitatea TV a încetat emisia la finalul lunii octombrie 2019, atunci când CNA a respins solicitarea de a prelungi licența audiovizuală pentru această televiziune. În ședința CNA a fost aprobată solicitarea de modificare a licenței Realitatea Plus pentru a avea același profil ca Realitatea TV. Începând cu luna noiembrie 2019, Realitatea Plus a intrat în grilele de programe ale operatorilor Digi România, AKTA, Vodafone, Orange, NextGen și Telekom.

Citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu