Raftul cu filme

Postul de televiziune FilmBox va difuza filmul românesc „Legături bolnăvicioase”

postul filmbox, legaturi bolnavicioase, filmbox, filmbox plus
Imagine via piratulcinefil.wordpress.com

Filmul românesc „Legături bolnăvicioase”, lansat în anul 2006 și regizat de Tudor Giurgiu (cunoscut pentru lungmetrajele „Despre oameni și melci” – cronica filmului poate fi citită aici – și „De ce eu?”), urmează să fie difuzat în luna iunie de postul FilmBox. Prin această hotărâre, postul deținut de SPI International decide că dorește promovarea filmelor europene.

Pelicula românească este 100% autohtonă și reprezintă producția din țara noastră cu cel mai mare număr de spectatori în cinematografe în anul 2006. Mai mult de atât, filmul „Legături bolnăvicioase” este câștigătorul a două premii Gopo în anul 2007. Postul FilmBox arată, așadar, că are o strategie de a susține și promova producțiile de succes din spațiul european.

Despre „Legături bolnăvicioase”, dat de postul FilmBox

Filmul lui Tudor Giurgiu, bazat pe romanul omonim al Ceciliei Ștefănescu, a fost filmat în șase săptămâni și în mare parte în București. „Legături bolnăvicioase” este un lungmetraj despre triunghiul amoros format de trei tineri aflați în căutarea propriei identități. Maria Popistașu și Tudor Chirilă joacă rolurile a doi frați, care sunt îndrăgostiți unul de altul. Cu toate că dragostea dintre o soră și un frate rămâne ascunsă, lucrurile ies la iveală când o a treia persoană intervine.

„Mi-am dorit să fac un film românesc cât mai personal, departe de social sau politică. Un film despre prieteni, maturizare, sacrificii, nonconformism și tot ceea ce poți face când ai 18 ani și simți că lumea e a ta. Este un „film de actori”. Nu aș fi reușit nimic fără Ioana, Maria și Tudor”, a declarat Tudor Giurgiu, unul dintre cei mai apreciați regizori din România.

postul filmbox, filmbox, legături bolnăvicioase

Subiectul filmului românesc recomandat de postul FilmBox a creat o mulțime de controverse în spațiul public, fiind considerat prea incitant pentru cinefilii din România și nu numai: „Nu știu cât de pregătit e publicul de la noi pentru un astfel de film. Îmi doresc totuși ca lumea să se uite cu plăcere, să râdă pe alocuri, să fie relaxată”, declara Ioana Barbu, una dintre actrițele în rol principal.

Criticii de film au primit bine pelicula „Legături bolnăvicioase” și au scris despre ea că este „un joc actoricesc impresionant” (publicația Variety) sau că „reprezintă o maturizare a cinematografiei românești” (The Guardian). Filmul va fi difuzat de postul FilmBox Plus în ziua de duminică, 25 iunie, de la orele 22:00.

Din distribuție mai fac parte actorii Tora Vasilescu și Mircea Diaconu, dar și persoane din showbizul românesc precum Mihaela Rădulescu și Puya.

Scrie un comentariu