Raftul cu filme

Două seriale noi pe FilmBox Premium: „Hard Sun” și „Picnic at Hanging Rock”

Hard Sun, Picnic at Hanging Rock, seriale, seriale britanice, seriale din Australia, FilmBox Premium
Imagine via FilmBox Premium

Postul de televiziune FilmBox Premium, care se difuzează și în țara noastră, anunță două noi seriale pentru luna septembrie 2018. Este vorba despre mini-seria Picnic at Hanging Rock, produsă în Australia, și serialul Hard Sun, adus din Marea Britanie, ambele lansate în anul 2018.

Seriale noi pe FilmBox Premium: Picnic at Hanging Rock

Se difuzează începând cu 11 septembrie 2018, marțea, de la ora 21:00.

Picnic at Hanging Rock reprezintă o producție australiană care a avut premiera în țara de origine în luna mai 2018. Mini-seria este o adaptare după romanul semnat de Joan Lindsay, din anul 1967, și prezintă povestea intrigantă a unui grup de eleve care în timp ce se află într-o excursie la Hanging Rock, de Ziua Îndrăgostiților, dispare într-un mod misterios.

Hester Appleyard (Natalie Dormer) cumpără un conac izolat pe care-l transformă într-o școală de fete. Colegiul Appleyard se bucură de un real succes, până când, pe 14 februarie 1900, trei dintre studentele școlii și guvernatoarea lor dispar în timpul unui picnic. Impactul acestei dispariții este foarte puternic, iar teoriile se țes pe parcursul celor șase episoade.

Scenariul a respectat detaliile romanului, astfel că „serialul păstrează spiritul lui Joan Lindsay. Cei care au citit cartea nu vor fi dezamăgiți”, afirmă Natalie Dormer. Personajul interpretat de actrița britanică se dezvăluie treptat, mai întâi imaginea directoarei de liceu, agresivă și fermă, apoi cea a unei femei cu un bagaj emoțional dificil de gestionat: „a fost ca și cum aș fi jucat două personaje. Trebuie să sapi adânc pentru a ajunge la omul Hester Appleyard”, aadaugă actrița.

Seriale noi pe FilmBox Premium: Hard Sun

Se difuzează începând cu 15 septembrie 2018, sâmbăta, de la ora 21:00.

Hard Sun reprezintă o dramă pre-apocaliptică, acțiunea desfășurându-se în Londra zilelor noastre. Protagoniștii sunt doi polițiști diferiți din toate punctele de vedere, Charlie Hicks și Elaine Renko, care dau peste diverse dovezi care arată că un eveniment cosmic misterios va distruge pământul în următorii cinci ani, fapt pe care guvernul încearcă să-l țină secret pentru a evita anarhia.

Pentru Agyness Deyn, rolul din Hard Sun nu a fost o misiune ușoară. Actrița a fost nevoită să învețe să se bată: „m-a antrenat o femeie foarte mică de înălțime din New York care era capabilă să-și bată soțul, un tip foarte masiv. De la ea am învățat că trebuie să-ți dozezi foarte bine energia, având în vedere că nu te poți folosi de greutatea corporală”, afirmă actrița.

În plus, Deyn s-a folosit de ceea ce știa din artele marțiale: „am făcut karate de la patru ani. Fratele meu mai mare a făcut karate, așa că părinții meu au decis să nu mă dea la balet, ca toate fetițele, ci să fac același lucru. Am renunțat la acest sport la 13 ani, tocmai când urma să obțin centura neagră. Dar am descoperit băieții și m-am lăsat de karate”, afirmă actrița Agyness Deyn.

Serialul cu șase episoade s-a lansat la începutul anului 2018 în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii și a fost mai apoi achiziționat și de alte țări importante, precum Australia, Germania și Suedia.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, dar și conturile de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu