Raftul cu filme

Un nou serial în grila FilmBox Premium în octombrie: „Peaky Blinders”, cu Cillian Murphy

Peaky Blinders
Imagine via IMDb / Peaky Blinders

Începând cu luna octombrie 2017, postul de televiziune FilmBox Premium va difuza primul sezon al producției BBC Peaky Blinders (2013-?), un serial britanic despre o renumită bandă de gangsteri care făcea legea în anii 1920 în Anglia posteblică. Cu Cillian Murphy, Sam Neill și Helen McCrory în distribuție, serialul se poate lăuda cu o listă impresionantă de fani, printre care se numără vedete ca Brad Pitt, Tom Cruise, Julia Roberts, dar și Steven Spielberg și Stephen King.

Creat de Steven Knight, cunoscut mai ales pentru „Dirty Pretty Things” și „Eastern Promises”, serialul spune o poveste care începe imediat după Primul Război Mondial, în cartierele orașului Birmingham, în care veteranul Thomas Shelby, interpretat de Cillian Murphy, conduce propria sa bandă Peaky Blinders, numită astfel deoarece ascundeau lame în șepcile pe care le purtau în timpul jafurilor.

Peaky Blinders
Imagine via FilmBox Premium / Peaky Blinders

Cillian Murphy, actorul care interpretează rolul principal în serialul care începe marți, 10 octombrie, pe FilmBox Premium, a fost foarte lăudat de critici pentru prestația sa, despre care cotidianul The Guardian spune că este una „extrem de puternică”, relatând o parte a istoriei Marii Britanii despre care se vorbește mai puțin. Pentru Murphy rolul a venit și cu o serie de provocări, precum cea de a fuma. Vedeta, care a declarat că nu fumează deloc, pentru a intra în pielea personajului său a fumat, pe parcursul filmărilor, mai bine de 3000 de țigări, dar nu cu tutun, ci făcute din ierburi și având aroma de trandafiri.

Alături de Cillian Murphy și alți colegi de platou au întâmpinat dificultăți, dar în ceea ce privește adoptarea accentului irlandez specific personajelor pe care le interpretau. Sam Neil, care în Peaky Blinders joacă rolul inspectorului Campbell, a luat lecții de la bunul său prieten Liam Neeson, în timp ce Helen McCrory a glumit spunând că ea a învățat accentul urmărind nenumărate clipuri cu Ozzy Osbourne.

Primul din cele șase episoade ale serialului, care în al doilea sezon îl include în distribuție și pe Tom Hardy, va fi difuzat pe canalul FilmBox Premium începând cu ziua de marți, 10 octombrie 2017, de la orele 21:00.

* mai multe informații despre acest serial pe pagina de IMDb
* citeșe mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu