Raftul cu filme

Recomandări: patru filme de văzut în acest weekend (1)

filme de văzut

Suntem conștienți cât de dificil este să alegi un film numai bun de văzut într-o zi de weekend. Într-un lac atât de mare este dificil să agăți peștele potrivit. Asta dacă nu știi ce să cauți. Echipa platformei raftulcufilme.ro a pus-o de un brainstorming și a alcătuit o listă de patru filme de văzut sâmbăta sau duminica alături de prieteni, cu iubita la cinema sau doar tu și o cană fierbinte de ceai.

Iată cele patru filme de văzut pentru weekend-ul 3-5 ianuarie 2017.

10 Cloverfield Lane (2016)

În regia lui Dan Trachtenberg, 10 Cloverfield Lane este un horror lejer de văzut la final de săptămână. Filmul în care joacă John Goodman, Mary Elizabeth Winstead și John Gallagher Jr. spune povestea unei femei rănite într-un accident de mașină, rămâne inconștientă și se trezește într-un buncăr subteran alături de doi bărbați.

Cei doi susțin că lumea de afară este atacată de un virus chimic răspândit la scară largă și că atât timp cât nu părăsesc adăpostul vor fi în siguranță.

Află mai multe detalii despre acest film pe IMDb și Rotten Tomatoes.

Ran (1985)

În regia lui Akira Kurosawa, Ran este unul dintre cele mai bune filme japoneze de război. Filmul este inspirat din opera „Regele Lear” a lui Shakespeare și prezintă un eveniment sângeros specific epocii medievale a istoriei Japoniei, și anume luptele pentru dominație între seniori care au tras cât au putut de puterea statului.

În rolurile principale joacă Tatsuya Nakadai, Akira Terao și Jinpachi Nezu. Filmul Ran (1985) se clasează pe locul al 134-a în Top 250 Rated Movies pe IMDb. A câștigat un Oscar pentru cel mai bun design de costume, 26 de premii și a avut alte 22 de nominalizări.

Află mai multe detalii despre acest film pe IMDb și The Movie Database.

Split (2016)

În regia lui M. Night Shyamalan, thriller-ul este o delectare de weekend pentru pasionații genului. Trei fete sunt răpite de un bărbat diagnosticat cu tulburare de identitate disociativă, care are confirmate 23 de personalități diferite. Filmul urmărește firul evenimentelor desfășurate după răpirea fetelor.

În rolul principal joacă James McAvoy, cunoscut pentru rolurile din seria X-Men și Wanted (2008). Actrițele care joacă rolurile celor trei fete răpite sunt Anya Taylor Joy (Casey), Jessica Sula (Marcia) și Haley Lu Richardson (Claire).

Află mai multe detalii despre acest film pe IMDb și Rotten Tomatoes.

The Hunt / Jagten (2012)

În regia lui Thomas Vinterberg, The Hunt este o dramă potrivită să fie urmărită în weekend. Filmul prezintă cazul unui profesor din țările scandinave, care trage să își refacă viața. Ajunge astfel să aibă o nouă prietenă, un loc de muncă nou și un alt oraș în care locuiește. Firul poveștii se rupe când o minciună neînsemnată schimbă cu totul peisajul.

În rolurile principale se regăsesc Mads Mikkelsen, de altfel și personajul principal, Thomas Bo Larsen și Annika Wedderkopp. Scenariul este scris de Tobias Lindholm și Thomas Vinterberg, iar filmul ocupă poziția a 107-a în Top 250 Rated Movies pe IMDb. Filmul lui Vinterberg a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin al anului 2012, a primit 35 de trofee și a adunat alte 64 de nominalizări.

Află mai multe detalii despre acest film pe IMDb și Rotten Tomatoes.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci hai să discutăm în comentarii pe acest subiect.

Spune-ne despre ce ai vrea să fie următorul articol al raftului cu filme. Trimite-ne sugestiile tale pe admin@raftulcufilme.ro, iar noi vom scrie pe acele subiecte. Dincolo de asta, ne-ar plăcea mult o apreciere pe Facebook. Mulțumim!

Scrie un comentariu