Raftul cu filme

Un nou documentar se vede pe postul Discovery Channel: „Pandemia: COVID-19”

Discovery Channel, seriale pe Discovery Channel, documentare pe Discovery Channel, COVID-19, Pandemia, documentar pandemia, documentar COVID-19
Imagine via Discovery Channel

Discovery Channel aduce o nouă producție pe micile ecrane din țară și anunță difuzarea acesteia. Pelicula se numește Pandemia: COVID-19, explică modul în care au pornit și cum se manifestă lucrurile în pandemie și urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de duminică, 5 aprilie 2020, de la 21:00.

Pe 5 aprilie 2020, Discovery Channel difuzează, începând cu ora 21:00, cea mai recentă producție specială a postului de televiziune, denumită Pandemia: COVID-19. Experți, oameni de știință și epidemiologi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și China analizează evoluția pandemiei și impactul măsurilor pe care le-au luat autoritățile în lupta împotriva actualului Coronavirus în întreaga lume.

Experții vor face lumină în privința tratamentului, dar și a modului prin care virusul este transmis. De asemenea, documentarul Pandemia: COVID-19 va analiza și viteza cu care în doar câteva săptămâni COVID-19 s-a răspândit în China și nu numai, alarmând oamenii de știință și profesioniștii din domeniul sănătății.

„Virusurile respiratorii au un singur scop, acela de a pătrunde în celulele umane și de a le folosi ca fabrici de multiplicare a virusului, care se va răspândi în mii sau milioane de celule noi. Problema este că știm multe despre virusuri, dar ne lipsesc resursele financiare pentru a le eradica. Am tratat fiecare epidemie ca și cum ar fi fost cea mai mare, dar aceasta cred că este cu adevărat cea mai mare de până acum”, afirmă doctorul Jennifer Rohn, Cell Biologist, University College London.

Doctorul Mihail Pautov, medic chirurg, care a moderat o avanpremieră privată pe Zoom a documentarului, organizată de Discovery Channel în România, afirmă că Pandemia: COVID-19 „este o radiografie a evoluției pandemiei la nivel global, care aduce o perspectivă obiectivă asupra luptei împotriva răspândirii virusului, dar și a măsurilor necesare pentru a o stopa într-un procent cât mai mare”.

„Este un documentar care trebuie urmărit de toți cei care vor să înțeleagă cum am ajuns în acest punct, când vom avea un vaccin viabil și ce trebuie să facem pentru a limita propagarea pandemiei”, mai adaugă medicul chirurg Mihail Pautov.

Telespectatorii din România pot urmări duminică, 5 aprilie 2020, începând cu ora 21:00, documentarul Pandemia: COVID-19, la doar zece zile distanță de premiera globală din Statele Unite ale Americii și se pot alătura conversației despre acest subiect pe social media prin intermediul hashtag-ului #PandemicCovid19 și urmărind postul de televiziune Discovery Channel pentru alte actualizări.

Documentarul „Pandemia: COVID-19” este produs de ITN pentru Discovery Science, în timp ce producătorii executivi din cadrul ITN sunt Ian Russell și Sarah Jane Cohen, producător fiind Nick Powell. Gretchen Eisele joacă rolul de producător executiv în cadrul Discovery Channel și Discovery Science.

Citește mai multe articole despre documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu