Raftul cu filme

Documentarul românesc „Ouăle lui Tarzan” (2017) va fi proiectat la Karlovy Vary (Cehia) și TIFF

Tarzan, filme românești, Ouăle lui Tarzan, documentare românești, Alexandru Solomon
Imagine via Cinemagia / Ouăle lui Tarzan (2017)

Documentarul românesc regizat de Alexandru Solomon, Ouăle lui Tarzan (2017), cel mai recent proiect cinematografic dezvoltat de regizorul român, va avea premiera internațională în cadrul următoarei ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary (Cehia), eveniment care va avea loc între 30 iunie și 8 iulie 2017. Filmul a fost inclus în competiția oficială dedicată documentarelor.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia. Anul acesta, festivalul ajunge la cea de-a 52-a ediție. Mai mult de atât, documentarul românesc Ouăle lui Tarzan (2017) va avea două proiecții la Cluj-Napoca, în cadrul programului Zilele Filmului Românesc de la TIFF. Cele două proiecții vor avea loc pe 9 și 10 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, respectiv Universitatea Sapienția.

Despre ce este vorba în Ouăle lui Tarzan (2017)

Acțiunea din documentarul românesc Ouăle lui Tarzan (2017) are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină, undeva deasupra orașului, se găsește parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat în anii ‘20 de sovietici. Există legende care afirmă că acest institut medical a fost creat pentru a dezvolta un hibrid între om și maimuță.

În zilele noastre, oamenii și maimuțele din Abhazia sunt captivi într-un teritoriu distrus de războaie și decenii de cruzime comunistă, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite. Alexandru Solomon, regizorul filmului Ouăle lui Tarzan (2017), prezintă situația din Abhazia, așa cum a fost văzută de acesta. Este un documentar despre utopii, dar și o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor.

Documentarul Ouăle lui Tarzan (2017) va avea premiera oficială în cinematografele din România în toamna anului 2017, pe 6 octombrie, fiind distribuit de microFILM. De imaginea peliculei s-a ocupat Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul poartă amprenta echipei formate din Marin Cazacu, Franck Rivolet și Cristinel Sirli.

Producătorii acestui documentar sunt Ada Solomon, Cedric Bonin și Pascaline Geoffroy.

Documentarul românesc Ouăle lui Tarzan (2017) este o producție Hi Film Productions (România), în coproducție cu Seppia (Franța) cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Aide au Cinemas du Monde CNC, Eurometropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Pricirep Angoa și HBO Europe. Sprijinul financiar a fost oferit de HAPPYCINEMA, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești și Polisano Pharmaceuticals.

Scrie un comentariu