Raftul cu filme

„Oppenheimer” este marele învingător la Premiile Oscar, cu șapte statuete câștigate

Oppenheimer, Premiile Oscar, SkyShowtime
Imagine via SkyShowtime / Oppenheimer

Pelicula biografică Oppenheimer (2023) a renumitului cineast Christopher Nolan, apreciată de către critici pe plan internațional, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei, inclusiv premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun actor și cel mai bun regizor.

Succesul vine după ce filmul a primit șapte premii BAFTA în luna februarie. Scris și regizat de Christopher Nolan, Oppenheimer este un thriller epic, filmat cu camere IMAX, care propulsează publicul într-un paradox impresionant al enigmaticului savant care este nevoit să riște distrugerea lumii pentru a o salva.

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu șapte premii la Oscar și șapte la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune, blockbusterul în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer, și Emily Blunt în rolul soției sale, este disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe platforma de streaming online SkyShowtime începând cu 21 martie 2024.

Realizat pentru marile ecrane pe baza unui scenariu scris de Christopher Nolan, Oppenheimer propulsează publicul în mintea fizicianului teoretician J. Robert Oppenheimer, a cărui lucrare de referință, în calitate de director al proiectului Manhattan de la Laboratorul Los Alamos, este crearea primei bombe atomice.

Un eveniment cinematografic fără precedent, Oppenheimer are o distribuție care îi include pe Matt Damon, câștigătorul premiului Oscar, Robert Downey Jr., nominalizat la Oscar, Florence Pugh și Josh Hartnett, nominalizați la Oscar, cât și pe câștigătorii Oscarului Casey Affleck, Rami Malek și Kenneth Branagh.

Filmul se bazează pe romanul câștigător al premiului Pulitzer, „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, scris de Kay Bird și Martin J. Sherwin. Filmul este produs de Emma Thomas, Charles Roven și Christopher Nolan. Serviciul SkyShowtime este disponibil direct pentru clienți prin intermediul aplicației SkyShowtime pe Apple iOS, tvOS, dispozitive Android, Android TV, Google Chromecast, LG TV, Samsung și prin intermediul site-ului web. Prețul lunar al abonamentului la SkyShowtime este de 3,99 euro.

Marius Popa

În ultimii 36 de ani, cel puțin 20 de ani i-am petrecut urmărind o grămadă de filme. Listele mele de titluri de pe IMDb au devenit deja neîncăpătoare, fapt pentru care am pus hotărât piciorul pe frână și m-am apucat de scris. În timpul liber îmi petrec timpul încercând să nu mai apăs butoanele de play de pe Netflix și HBO Max.

Scrie un comentariu