Raftul cu filme

OPINII. Am văzut primele două episoade din sezonul al treilea din „Preacher”

sezonul al treilea din Preacher, Preacher, AMC, seriale
imagine via IMDb / Preacher

Postul AMC se pregătește de o nouă premieră, la scurt timp după ce a adus pe micile ecrane serialul documentar „James Cameron: Povestea științifico-fantasticului”. De această dată este vorba despre sezonul al treilea din Preacher, care va avea premiera în ziua de joi, 19 iulie, de la ora 22:00, ocazie cu care AMC ne-a oferit șansa de a viziona primele două episoade acum ceva timp pentru a vă putea spune de ce merită să fiți cu ochii pe un nou sezon.

Fiind un fan al serialului, am acceptat provocarea celor de la AMC România de a viziona primele două episoade din sezonul al treilea din Preacher, serialul american care, de cele mai multe ori, mă duce cu gândul la anumite scene din „American Horror Story”. Iar pentru că acest articol este trecut la categoria opinii, o să încep, așa cum m-am obișnuit, cu părțile care nu mi-au plăcut sau care mi-au lăsat un gust să zicem amar după vizionare.

Sezonul al treilea din Preacher. Ce nu mi-a plăcut

Îmi este oarecum dificil să găsesc aspecte negative în povestea unui serial care mi-a ajuns la inimă – pentru că am devorat primele două sezoane în câteva zile – însă sunt anumite lucruri pe care aș vrea să le spun și care sunt legate de primele două episoade din sezonul al treilea din Preacher. Un scenariu bazat pe supraomenesc, pe ceea ce este dincolo de normalitate, lasă loc de improvizare și interpretare. Însă asta nu înseamnă că anumite scene nu trebuie să respecte legile gravitației sau alte variabile cunoscute. Iar aici mă refer la scena de luptă de la începutul primului episod din sezonul al treilea, care pare cam trasă de păr.

Dincolo de asta, un serial „întunecat” trebuie sau ar trebui să te facă să te simți parte din acțiune, parte din scenariu. Iar eu nu am simțit asta în primele două episoade din sezonul al treilea. Le-am urmărit pe amândouă cu sufletul la gură, așteptându-mă la un sezon mai bun decât al doilea (la fel cum am făcut cu „The Terror”, de altfel), însă mi se pare că povestea este constantă. Asta îmi aduce aminte de „Fear The Walking Dead”, acolo unde povestea rămâne la fel de bună, dar nu devine mai bună de la sezon la sezon.

Sezonul al treilea din Preacher. Ce mi-a plăcut

Chiar dacă la subtitlul anterior vorbeam de povestea care se păstrează constantă de la sezon la sezon, în cel de-al treilea observ că apar tot mai multe scene de luptă, faze comice și un dinamism ceva mai accentuat. Care, personal, cred că dă un alt contur poveștii și serialului în sine. Observ tot mai multe cadre întunecate, iar asta trebuie să recunosc că se împacă perfect cu genul producției.

Începutul celui de-al treilea sezon din Preacher dovedește, încă o dată, că Jesse este capabil să facă orice pentru a o salva pe Tulip, chiar dacă în peisaj apare magia neagră, „condusă” de bunica sa. Trecând mai departe, trebuie să recunosc că am savurat din nou momentele de umor negru, chiar dacă nu am avut parte de atât de multe pe cât mă așteptam în primele două episoade.

La începutul primului episod din al treilea sezon, producătorii ne servesc un flashback esențial pentru a ne readuce aminte cine este bunica lui Jesse și cu ce se ocupă. Am apreciat secvențele de magie neagră, care m-au dus din nou cu gândul la „American Horror Story” și „Black Magic”, chiar dacă nu se găsește o asemănare izbitoare între aceste producții.

Sezonul al treilea din Preacher

Cel de-al treilea sezon din serialul de dramă „Preacher” are premiera în ziua de joi, 19 iulie, de la ora 22:00, pe AMC România. Seria revine cu a treia parte din poveste, aducând pe micile ecrane o nouă tranșă de zece episoade. Producția americană „Preacher” reprezintă o adaptare a benzilor desenate realizate de Steve Dillon și Garth Ennis, iar rolurile principale sunt jucate de Dominic Cooper, Joseph Gilgun și Ruth Negga.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu