Raftul cu filme

OPINII. Patru motive pentru care merită să urmărești noul serial „Knightfall”

serialul american Knightfall, noul serial Knightfall, serialul Knightfall, seriale noi, Knightfall, seriale
imagine via IMDb / Knightfall

Am avut șansa să vizionez, în avanpremieră, în cadrul unui eveniment organizat de HBO Europe, primele două episoade din producția creată de History Channel, noul serial Knightfall. De-a lungul timpului, pe Raftul cu Filme, am mai scris despre această serie, fapt pentru care găsești toate articolele asemănătoare aici. Cele zece episoade ale primului sezon se concentrează pe povestea Cavalerilor Templieri, cel mai puternic ordin care a existat în trecut.

Iar pentru că știu că multă lume se întreabă dacă merită sau nu urmărită această producție, noi ți-am pregătit patru motive pentru care ar fi bine să urmărești noul serial Knightfall, o serie marca History Channel și A+E Studios.

1. Povestea serialului:

Primul dintre cele patru motive pentru care cred că merită să urmărești noul serial Knightfall este legat de povestea după care a fost scris scenariul. Acțiunea seriei începe după căderea orașului Acra, ultima dintre fortărețele de pe Tărâmul Sfânt ale Cavalerilor Templieri, acolo unde este pierdut și Sfântul Graal.

Peste ani și ani, însă, apare un indiciu care va avea scopul de a-i trimite pe templieri, conduși de cavalerul Landry, într-o misiune pe viață și pe moarte de recuperare a artefactului pe care ordinul ar fi trebuit să-l protejeze cu viața.

noul serial Knightfall, serialul Knightfall, seriale noi, Knightfall, seriale
imagine via IMDb.com / Knightfall

Dincolo de această misiune, serialul aduce în fața reflectoarelor tot felul de conflicte de mici dimensiuni între diferiți oameni cu o oarecare putere în țara lor, o mulțime de interese și de uneltiri și, bineînțeles, o mulțime de bătălii, lupte cu săbii și urmăriri pe cai. De la bătăliile din Țara Sfântă și până la confruntările cu regele Franței și evenimentele ascunse care au dus la dispariția Ordinului Templierilor, toate se regăsesc în scenariul serialului „Knightfall”.

2. Companiile implicate în producție:

Am adus aminte de companiile implicate pentru că vorbim de o echipă de producție incredibilă. În proiectul pentru noul serial Knightfall sunt implicate mai multe companii de producție, distribuitori și televiziuni care au un cuvânt de spus în industrie. Începem cu A+E Studios, care au mai creat și serialele „Texas Rising” și „Petals on the Wind”. În producție au mai fost implicate Midnight Radio, Stillking Films și The Combine.

Cât despre distribuitor, vorbim de nimeni altcineva decât History Channel, compania care a dat cinefililor serialele „Vikings” și „Roots”, despre care sper că majoritatea știu. Seria „Vikings” se află printre preferatele mele, alături de „The Big Bang Theory”, „The Punisher” și „Westworld”. History Channel a creat o mulțime de producții care au ajuns să fie cunoscute la nivel internațional, să fie cumpărate de platformele de streaming online sau difuzate la TV. Din ce îmi amintesc pe moment, pot menționa „UFO Hunters” și „Mud Men”.

noul serial Knightfall, serialul Knightfall, seriale noi, Knightfall, seriale
imagine via IMDb.com / Knightfall

Mai mult de atât, în povestea cu noul serial Knightfall se amestecă și HBO, care cumpără drepturile de difuzare pentru postul de televiziune și pentru platforma de streaming online HBO GO (pentru care, apropo, am publicat lista completă a serialelor și filmelor care apar în luna decembrie 2017; se poate citi aici).

3. Actorii distribuiți:

Noul serial Knightfall, marca History Channel și A+E Studios, a creat o distribuție demnă de invidiat. Simon Merrells, pe care îl știm din serialul din 2013 „Spartacus: Blood and Sand”, joacă rolul cavalerului Tancrede, în timp ce Jim Carter îl interpretează pe Papa Boniface al VIII-lea. Jim Carter este actorul pe care ar trebui să-l știm din „Downton Abbey”.

În afară de cei doi, roluri în noul serial Knightfall interpretează și Tom Cullen, din celebrul „Black Mirror”, Julian Ovenden, din „Person of Interest”, și Padraic Delaney, cunoscut pentru filmul „The Man Who Knew Infinity”.

4. Confirmarea scenariului pentru sezonul al doilea:

În cadrul evenimentului organizat de HBO Europe a fost prezent, ca surpriză, unul dintre actorii din rolurile principale din noul serial Knightfall. Simon Merrells, cel care îl interpretează pe cavalerul Tancrede, a răspuns întrebărilor publicului și, vrând, nevrând, a confirmat faptul că History Channel și A+E Studios lucrează la scenariul pentru cel de-al doilea sezon al serialului „Knightfall”.

noul serial Knightfall, serialul Knightfall, seriale noi, Knightfall, seriale
Imagine creată de Raftul cu Filme

„Sezonul al doilea se scrie chiar în acest moment. Sper că se va și filma. Îmi doresc să se filmeze, sincer! Există o încredere foarte mare în ceea ce privește serialul Knightfall. Toți cei de la studiouri au o încredere sporită în acest proiect. Însă nu putem spune că sezonul al doilea se va face decât atunci când se anunță oficial”, a spus actorul Simon Merrells cu privire la sezonul secund din Knightfall.

Asta înseamnă că povestea Cavalerilor Templieri din noul serial Knightfall nu se sfârșește după primele zece episoade din primul sezon, ba chiar continuă cu alte zece episoade, parte din sezonul al doilea. Tot ce mai avem de făcut este să așteptăm confirmarea oficială.

Noul serial Knightfall are premiera în țara noastră joi, 7 decembrie 2017, pe HBO GO, iar vineri, 8 decembrie 2017, primul episod se va vedea la HBO.

Citește mai multe articole despre seriale pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

4 comentarii

  • Un serial care nu prea respectă adevărul istoric, semi-fantastic, cavaleri francezi cu nume englezești, regina Franței, adulter cu cel care la un moment dat devine „înlocuitorul” marelui Maestru al Ordinului. Film de aventuri destul de bun, dar nu ieșit din comun.

    • Mulțumim pentru opinie, în primul rând. Este un serial bun din punctul nostru de vedere mai ales pentru că te ține în priză, te ține conectat la poveste. Chiar și actorii sunt conștienți că nu se respectă adevărul istoric, inclusiv costumele pe care le poartă nu sunt copii fidele. Cred că History urmărește un nou succes cu un serial istoric așa cum a reușit cu „Vikings” și nimic mai mult.