Raftul cu filme

Postul TVR 1 va difuza documentarul românesc „Omul care dăruiește oglinzi”

Omul care dăruiește oglinzi, TVR 1
Imagine via TVR 1 / Omul care dăruiește oglinzi

Trei tineri care au trăit pe viu coșmarul din Clubul Colectiv au acum o nouă viață datorită chirurgului Felix Popescu. A fost o seară ce a cutremurat o țară întreagă, o seară care a schimbat destine în câteva minute, iar pentru unii a fost sfârșitul, pentru alții a fost un nou început. Postul TVR 1 difuzează vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 23:10, documentarul Omul care dăruiește oglinzi.

Oana, Adina și Alex au ieșit din coșmarul Colectiv cu sechele grave și lipsa parțială a părului. Participarea la concertul trupei Goodbye to Gravity a năruit în doar câteva minute viața celor două tinere care aveau totul, iubeau, se bucurau de joburi pentru care munciseră ani întregi. Alex pendula, la rândul lui, între cariera de avocat și cea de muzician. Incendiul, însă, le-a transformat viața într-un coșmar.

Chinuiți de lipsa părului au apelat la o serie de clinici din străinătate, dar nimeni nu a putut să le ofere o soluție. Din acest motiv, Oana a început să își cumpere peruci, Adina a apelat la turbane și eșarfe pe care le-a împletit în cel mai modern mod, iar Alex a ales să rămână cu capul acoperit în fața celor cu care intra în contact.

Felix Popescu a fost cel care a încercat imposibilul și a reușit, pentru prima dată, un implant de păr pe grefă de piele. A tratat peste 30 de tineri răniți și a realizat 100 de sesiuni chirurgicale pro-bono pentru ca aceștia să redevină ce au fost.

„Documentarea și realizarea au durat 14 luni, iar poveștile Oanei, Adinei și cea a lui Alex m-au încărcat peste măsură. Nu mai aveau încredere în jurnaliști pentru că, timp de cinci ani, le-au fost adresate o serie de întrebări incomode din dorința de a impresiona publicul cu orice preț. Am avut nevoie de mult timp până am construit o relație cu cei trei tineri. Pe Alex l-am așteptat șase luni pentru a se convinge că poate discuta deschis cu mine și pentru a mă cunoaște dincolo de profesie”, povestește Alina Amza, realizatoarea documentarului.

Omul care dăruiește oglinzi este un documentar care îi înfățișează pe cei trei eroi așa cum sunt astăzi, la cinci ani de la incendiu. Iar poveștile lor au și un „prinț pe cal alb” sau în halat alb, medicul estetician Felix Popescu, cel care le-a redat atât încrederea în ei, cât și speranța că se mai pot regăsi în imaginea lor din trecut.

Documentarul Omul care dăruiește oglinzi nu este ușor de vizionat și tratează un subiect despre învingători, despre cei care nu au renunțat, cu intense trăiri datorate emoției interlocutorilor. O poveste reală, sinceră și emoțională, relatată de trei persoane care demonstrează în continuare că nimic nu îi poate opri.

Citește și alte articole despre documentare pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu