Raftul cu filme

Un nou serial australian se difuzează pe postul de televiziune AXN: O lume nouă

O lume nouă, The Commons, seriale pe AXN,
Imagine via Star / The Commons

Postul de televiziune AXN aduce o nouă producție australiană pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Australia se numește O lume nouă (în limba engleză: „The Commons”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de luni, 12 iulie 2021, de la ora 22:00.

Pelicula australiană O lume nouă a fost lansată în anul 2019, primul episod fiind difuzat pe platforma de streaming online Stan pe 25 decembrie 2019. Serialul are un singur sezon și un total de opt episoade. Serialul se încadrează în genurile dramă și SF, fiind regizat de Jeffrey Walker (patru episoade), Jennifer Leacey (două episoade) și Rowan Woods (două episoade). Scenariul este semnat de Shelley Birse (cinci episoade), Matt Cameron (un episod) și Michael Miller (2 episoade).

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Joanne Froggatt, Rupert Penry Jones, David Lyons, Ryan Corr, Inez Curro, Simone McAullay, Bede Warnock, Alex Chard, Hayden Holmes, Bailey Holmes, John Waters și Andrea Demetriades.

Într-un viitor îndepărtat, biotehnologiile revoluționare se intersectează cu schimbările climatice, care au un impact semnificativ asupra vieții pe Pământ. Aceasta este premisa de la care pornește drama australiană O lume nouă. Eadie lucrează ca neuropsiholog la unul dintre cele mai mari spitale private din țară. De cele mai multe ori, Eadie se opune celor care conduc unitatea medicală și acționează împotriva ordinelor primite de la superiorii ierarhici.

Cu toate că este ca un ghimpe în coaste, Eadie este un medic strălucit și un membru important al colectivului medical și nu poate fi concediată. Are o relație cu Lloyd, un doctor biolog specializat în organisme care pot transmite boli, cu care încearcă să aibă un copil. Deși încearcă de trei ani diferite tratamente de fertilizare in vitro, nereușite de altfel, dorința sa de a deveni mamă încă este prezentă.

Între timp, încălzirea globală și bolile cauzate de diferiți paraziți au creat o discrepanță uriașă între cei bogați și cei săraci, iar lumea se află într-o stare de haos total. Cu toate că își dorește să trăiască o viață normală, Eadie nu este lăsată în pace de cei care o înconjoară. Deși i-a fost recomandat în nenumărate rânduri să accepte ideea că nu va avea un copil, ea nu poate renunța la acest vis important, fapt pentru care decide să acționeze de una singură, în pofida tuturor.

Ciprian Dinică

Sunt un cinefil înrăit de la o vârstă fragedă, pasionat de producțiile românești și urmăresc cu interes ceea ce se întâmplă pe scena europeană, încercând să bifez cât mai multe lungmetraje independente produse în țări ca Polonia, Cehia, Serbia și Ungaria.

Scrie un comentariu