Raftul cu filme

PROGRAM. Nordic Film Festival se desfășoară între 15-18 februarie 2018, în București

Nordic Film Festival, București, evenimente, evenimente de film
Imagine via Nordic Film Festival

Evenimentul de cinema Nordic Film Festival sărbătorește cultura și cinematografia țărilor nordice cu patru zile de proiecții în cel mai cochet cinematograf al orașului, Cinema Elvira Popescu. Cu o selecție de 10 lungmetraje, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje, iarna aceasta Nordic Film Festival aduce poveștile cineaștilor din spațiul nordic în inima Bucureștiului, între 15-18 februarie 2018.

Joi, 15 februarie, de la 18:45 – Scurtmetraje nordice (2 ore)

Vineri, 16 februarie, de la 14:00 – „Dreamland” (2009, Islanda)

Regia: Torfinnur Guonason, Andri Snaer Magnason, gen: documentar

Cât de mult ar trebui să sacrificăm și cât ar trebui să păstrăm din natură pentru a crea surse de energie regenerabilă? „Dreamland” se transformă treptat într-o imagine deranjantă a corporațiilor ce pun stăpânire pe natură în comunitățile mici. Este un documentar politic și activist ce ne arată partea întunecată a energiei verde.

Vineri, 16 februarie, de la 16:15 – „The Ambassador” (2011, Danemarca)

Regia: Mads Brugger, gen: documentar

Jurnalistul danez Mads Brugger intră sub acoperire și se dă drept ambasador pentru a dezvălui lumii întregi secretele traficului de diamante din Africa Centrală.

Vineri, 16 februarie, de la 18:30 – „The Other Side of Hope” (2017)

Regia: Aki Kaurismaki, gen: comedie, dramă

Khaled este un tânăr emigrant sirian din Aleppo, orașul sirian asediat, care caută refugiu pe străzile din Helsinki. Wikstrom este un fost agent de vânzări care renunță la job și devine jucător de poker și cârciumar în același oraș. La jumătatea filmului, destinele celor doi bărbați se intersectează.

Vineri, 16 februarie, de la 20:45 – „Life in a Fishbowl” (2014)

Regia: Baldvin Zophoniasson, gen: dramă

Un scriitor ce își bea zilele pe o perioadă de 20 de ani, o mamă tânără ce se prostituează pentru a putea cumpăra mâncare și un fost fotbalist de renume ce este cooptat într-un lanț bancar. Toți acești oameni ajung să aibă un efect asupra celuilalt.

Sâmbătă, 17 februarie, de la 12:45 – „With Your Permission” (Danemarca)

Regia: Paprika Steen, gen: comedie neagră

Jan duce o viață mai puțin plăcută. Este de departe cel mai nepopular muncitor din companie, iar acasă este și mai rău. Căsătoria sa cu Bente este pe punctul de a se duce de râpă. Șeful său îl trimite în sfârșit la o terapie de grup unde începe o prietenie nefirească dintre el și doi mecanici, Rudy și Alf.

Sâmbătă, 17 februarie, de la 14:45 – „Brothers” (2015, Norvegia)

Regia: Aslaug Holm, gen: documentar

Aslaug Holm se ține pe urmele fiilor săi, Lukas și Markus, fiind tatăl lor, fratele mai mare și uneori chiar copil, la fel ca ei, cu plăceri și dezamăgiri.

Sâmbătă, 17 februarie, de la 17:15 – „1001 Grams” (2014, Norvegia)

Regia: Bent Hamer, gen: dramă

Maria, o cercetătoare norvegiană, merge la un seminar internațional la Paris, având ca proiect măsurarea greutății adevărate a unui kilogram. În schimb, aceasta ajunge să își măsoare propria dezamăgire legată de iubire și viață.

Sâmbătă, 17 februarie, de la 19:15 – „Call Girl” (2012, Suedia)

Regia: Mikael Marcimain, gen: dramă

O tânără este recrutată de pe treapta cea mai de jos a societății și este aruncată într-o lume a sex cluburilor și a show-urilor de striptease în Stockholm. O dramă bazată pe un scandal politic ce a avut loc în anul 1976.

Sâmbătă, 17 februarie, de la 22:00 – „Blind” (2014, Norvegia)

Regia: Eskil Vogt, gen: dramă

După ce își pierde vederea, Ingrid se retrage în zona ei de confort, acasă, un loc unde se simte în siguranță împreună cu soțul și gândurile ei. Însă ea nu scapă nici aici de fricile și fanteziile reprimate pe care le ținea adânc ascunse în subconștient.

Duminică, 18 februarie, de la 12:45 – „Martha & Niki” (2016)

Martha și Niki au luat parte la Concursul Internațional de Street Dance din Paris. A fost pentru prima oară în istorie când două femei au devenit campioane mondiale la Hip-Hop.

Duminică, 18 februarie, de la 14:45 – „Holy Mess” (2014, Suedia)

Un cuplu de homosexuali invită familiile lor ușor homofobe în vizită de Crăciun, având un cadou „special” pentru aceștia.

Duminică, 18 februarie, de la 17:15 – „The Happiest Day in the Life of Olli Maki”

De la „Rocky” la „Raging Bull” sau „Million Dollar Baby”, ringul de box a fost întotdeauna un subiect fascinant pentru cinematografia internațională. Inspirat din povestea reală a boxerului finlandez Olli Maki, filmul regizat de Juho Kuosmanen a fost apreciat de The Independent drept „unul dintre cele mai romantice filme despre box făcute vreodată”.

Duminică, 18 februarie, de la 19:15 – „Sparrows” (2016, Islanda)

Stilul de viață de la oraș al lui Ari este brusc întrerupt atunci când mama sa îl trimite să trăiască cu tatăl său și bunica sa într-un mic sat pescăresc.

Duminică, 18 februarie, de la 21:45 – „Just Like Home” (Danemarca)

Când cetățenii unui micuț orășel danez își pierd încrederea unul în celălalt, vederea unui bărbat dezbrăcat dimineața pe stradă se transformă în paranoia.

Informații despre bilete se pot găsi aici. Evenimentul Nordic Film Festival este organizat cu sprijinul Institutului Francez din București și este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda, Consulatul Onorific al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada Suediei.

Citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu