Raftul cu filme

Documentarul „Nasty”, alături de tenismenul Ilie Năstase, turneu de promovare în țară

Nasty, Ilie Năstase, documentare
Imagine via Transilvania Film / Nasty

Distribuitorul Transilvania Film anunță un turneu de promovare național pentru documentarul românesc Nasty, la care va lua parte echipa de producție, dar și celebrul tenismen Ilie Năstase. Acesta va fi prezent la câteva proiecții speciale organizate la București, Timișoara, Constanța, dar și la Brașov.

Turneul echipei, care va începe pe 13 aprilie 2024, include opriri și în Craiova, Iași, Cluj-Napoca, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Galați sau Brăila. Publicul va avea ocazia să discute, după film, cu regizorii Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu, sau cu producătorul Cosmin Hodor. Proiecțiile și detaliile legate de bilete sunt listate pe site-ul Transilvania Film.

Documentarul românesc Nasty spune povestea vieții și carierei lui Ilie Năstase. Publicul îl poate întâlni pe cunoscutul tenismen și la Sala Palatului din București, pe data de 16 aprilie 2024, acolo unde va avea loc premiera de gală a filmului. Printre invitații lui Năstase, la premieră și-au confirmat prezența atât Ion Țiriac, cât și Nadia Comăneci. Biletele au fost puse în vânzare pe platformele online.

Ilie Năstase a dominat scena tenisului românesc și mondial în anii ’70. Pe lângă talentul pur, el s-a impus printr-un stil de joc electrizant, iar personalitatea sa excentrică și temperamentul vulcanic, adesea controversat, i-au adus o faimă aparte. Showman prin excelență, Mr. Nice ‘n’ Nasty a revoluționat sportul alb cu aplombul unui veritabil rockstar. Îmbinând imagini de arhivă extraordinare și interviuri cu unii dintre cei mai cunoscuți sportivi din lume, precum Rafael Nadal, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker, documentarul românesc Nasty spune povestea unui personaj unic.

Documentarul va fi distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 16 aprilie 2024. Pelicula Nasty este produsă de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României, Lidl, Vodafone, Henkel România, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet și Initative Media. Distribuit de Transilvania Film.

Marius Popa

În ultimii 36 de ani, cel puțin 20 de ani i-am petrecut urmărind o grămadă de filme. Listele mele de titluri de pe IMDb au devenit deja neîncăpătoare, fapt pentru care am pus hotărât piciorul pe frână și m-am apucat de scris. În timpul liber îmi petrec timpul încercând să nu mai apăs butoanele de play de pe Netflix și HBO Max.

Scrie un comentariu