Raftul cu filme

Filmul de groază „Mother!”, în regia lui Darren Aronofsky, deschide Dracula Film Festival

Brașov, Dracula, trofeul Dracula 2017, Dracula Film Festival, evenimente de film, evenimente, Brașov

Mother! (2017), cel mai recent film realizat de regizorul american Darren Aronofsky, a cărui premieră internațională a avut loc acum scurt timp în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival de la Brașov, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor fantasy și de groază va avea loc între 18 și 22 octombrie 2017.

Pelicula Mother!, filmul pe care publicația americană The New Yorker l-a numit „o încântătoare, înspăimântătoare și aproape incredibilă satiră a faimei”, are în rolurile principale doi actori câștigători ai premiului Oscar, și anume Jennifer Lawrence ( cu „Silver Linings Playbook”) și Javier Bardem (cu „No Country For Old Men”). Regia și scenariul sunt semnate de Darren Aronofsky, nominalizat la Premiul Oscar pentru „Black Swan”, iar distribuția este completată de actorii Ed Harris și Michelle Pfeiffer.

Producția horror, despre care autorul a declarat că este născut din supa primordială a furiei și neputinței, spune povestea unui cuplu a cărui relație e pusă la grea încercare când în casă le sosesc oaspeți neinvitați, care le vor da peste cap existența liniștită. Reprezintă un thriller psihologic tulburător despre iubire, devotament și sacrificiu.

În țara noastră pelicula Mother! este distribuită de Ro Image, iar premiera este programată pentru ziua de 20 octombrie 2017.

Timp de cinci zile, pasionații de filme horror și fantasy vor putea să vadă în cadrul Dracula Film Festival cele mai noi și apreciate filme de gen, atât în cadrul competițiilor de lungmetraj, scurtmetraj internațional și românesc, cât și în afara lor. Începând cu ediția anului 2016, Dracula Film Festival a adăugat în program o nouă secțiune, Dracula Digital, dedicată amatorilor care realizează filme cu telefonul mobil.

Dracula Film Festival se va organiza și desfășura la Brașov în perioada 18-22 octombrie 2017, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta. Festivalul este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Sponsori sunt Arvato, Coresi, Optiplaza, Police, Scanexpert, Radacini Motors, Zizin, iar partener culinar este Sergiana. Mașina festivalului este Mazda. Partenerii instituționali sunt Teatrul „Sică Alexandrescu”, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cinema One, Otaku și MercenarLab.

Parteneri media sunt Kiss FM, Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, AaRc, Art7.fm, Cațavencii, Dinfilme.ro, Festivalier.ro, Noizz.ro, MovieNews.ro, Vice și Ziarul Metropolis. Partenerii media locali sunt Fwdbv.ro, Bizbrasov.ro, CulturaBV.ro, MyTex.ro și Transilvania Express.

* mai multe informații despre Dracula Film Festival pe site-ul oficial
* citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu