Raftul cu filme

Filmul românesc „Mo” a fost selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo

Mo, Sarajevo Film Festival, filme românești
Imagine din filmul „Mo”

Scris și regizat de Radu Dragomir, filmul „Mo” va face parte din programul Work in Progress al secțiunii CineLink din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, care urmează să se desfășoare în perioada 11-18 august 2017. Cele zece filme selectate, care se află în stadiul de producție sau de post-producție, vor fi vizionate de 40 de profesioniști ai industriei cinematografice și vor concura pentru trei premii majore ce vor ajuta la finalizarea producțiilor.

Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu sunt actorii lungmetrajului regizat de Radu Dragomir. Filmul „Mo” va fi lansat în cinematografe anul viitor.

„Este un film despre Mo, o studentă încă dezorientată după moartea tatălui său și care își caută calea”, spune Radu Dragomir. O suită de întâmplări o aduc, împreună cu prietena ei din copilărie, în dormitorul profesorului la care ratase un examen. „O revoltă în imaginația personajului principal”, adaugă regizorul.

Mo, Sarajevo Film Festival, filme românești
Imagine din filmul „Mo”

„Filmul „Mo” înseamnă deja enorm pentru mine, indiferent de ce va urma. Am așteptat acest rol și acest film, ascunzând dorința adânc în sufletul meu, vreo 10 ani. Am fost foarte fericită când am aflat că „Mo” a fost selecționat la secțiunea Work in Progress, Sarajevo fiind primul festival la care a fost înscris în această etapă”, spune Dana Rogoz.

Pelicula „Mo” este produsă de Liviu Marghidan pentru Scharf Advertising. Filmările au avut loc în lunile februarie și martie ale acestui an, în București. Alături de filmul lui Radu Dragomir, între cele zece titluri care vor participa în program, se regăsește și proiectul „Never Let It Go” (România, Bulgaria) al lui Paul Negoescu.

Mo, Sarajevo Film Festival, filme românești
Imagine din filmul „Mo”

Pe listă se mai află producții și co-producții din Bulgaria, Franța, Germania, Croația, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Israel, Liban, Egipt, Macedonia și România. Cele trei premii care vor fi decernate anul acesta sunt: Post Republic Award (50.000 de euro, în servicii), CineLink Restart Award (20.000 de euro, în servicii) şi Turkish National Radio Television Award (30.000 de euro, în bani).

Câștigătorii vor fi aleși de juriul format din Paolo Bertolin (Festivalul de Film de la Veneția), Paz Lazaro (Berlinale), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) şi Serkan Yildirim (TRT).

Cele mai recente știri și noutăți legate de producțiile românești de scurtmetraj sau lungmetraj le citești doar pe platforma ta preferată, Raftul cu Filme. Urmărește-ne acum pe Facebook și Instagram.

Scrie un comentariu