Raftul cu filme

National Geographic va difuza în premieră documentarul „Misiunea Saturn”

NASA, sonda Cassini-Huygens, Cassini-Huygens, Misiunea Saturn, National Geographic
Sonda Cassini-Huygens / imagine via NASA

Postul de televiziune National Geographic anunță difuzarea în premieră a filmului documentar Misiunea Saturn, o producție care descrie misiunea de trimitere a unei sonde spațiale pe orbita planetei Saturn pentru prima oară în istorie. Programul Cassini, cel pe care documentarul îl va prezenta, se încheie pe 15 septembrie 2017. În aceeași zi, de la orele 21:00, National Geographic îl va difuza.

Documentarul Misiunea Saturn va prezenta un tablou complet al incredibilului program desfășurat de NASA, ESA și ASI încă din anul 2004, conform informațiilor publicate de Wikipedia. Primele informații culese de sonda Cassini-Huygens (denumită după astronomul italiano-francez Giovanny Domenico Cassini și astronomul și matematicianul olandez Christiaan Huygens) au apărut în 2006.

NASA anunța găsirea de dovezi care indicau prezența unor rezervoare de apă lichidă care erupeau sub forma de gheizere pe luna Enceladus. În mai 2011 oamenii de știință de la NASA au afirmat că satelitul Enceladus prezintă cele mai propice condiții pentru viață din întregul Sistem Solar. În aprilie 2014, sonda Cassini-Huygens a indicat prezența unui vast ocean cu apă în stare lichidă sub suprafața satelitului Enceladus.

Documentarul Misiunea Saturn dezvăluite secretele inginerești care au stat în spatele construcției sondei Cassini-Huygens și oferă mai multe detalii despre cercurile planetei Saturn, despre colecția de sateliți, dar și despre compoziția planetei. Documentarul va prezenta mai mulți cercetători care au lucrat în cadrul acestui program, dar și inginerii care au contribuit la această misiune istorică.

Pe data de 15 septembrie 2017, atunci când sonda va rămâne fără combustibil, NASA va începe protocolul de distrugere a navetei pentru a nu contamina planeta Saturn cu viață de pe Terra. Rămășițele sondei vor deveni parte din compoziția planetei imediat după ce va arde ca un meteorit.

Documentarul Misiunea Saturn va fi difuzat în premieră de postul de televiziune National Geographic pe 15 septembrie 2017, începând cu orele 21:00. Mai multe articole din categoria Filme documentare poți citi pe platforma Raftul cu Filme.

Scrie un comentariu