Raftul cu filme

VIDEO. Postul Medika TV a început să emită în România. La ce operatori se poate vedea

Medika TV, posturi TV, posturi medicale, posturi românești
Imagine creată de Raftul cu filme / Medika TV

Un nou post de televiziune a început să emită în țara noastră începând cu ziua de 22 octombrie 2018. Postul de televiziune Medika TV a fost inclus și în grila de programe a operatorului Telekom România, pe IPTV și cablu TV (DVB-C), în pachetul M, în format SD și 16:9. Canalul de televiziune Medika TV este primul post TV din România cu caracter medical, dezvoltat de Medika Broadcast Channel SRL.

UPDATE 30 octombrie: postul de televiziune Medika TV a fost inclus în grila de programe a operatorului UPC România începând cu data de 30 octombrie 2018. Canalul TV se regăsește pe poziția 318, imediat după postul DOQ și înainte de Realitatea TV. Mai multe detalii se regăsesc în acest articol.

Compania Medika Broadcast Channel SRL a obținut licența audiovizuală de distribuție prin cablu de la CNA pe 27 aprilie 2017, după mai multe încercări eșuate, iar la data de 23 martie 2018 a fost aprobată și solicitarea de prelungire a termenului de intrare în emisie, transmite site-ul de specialitate HD Satelit.

Medika Broadcast Channel SRL a adus în audiovizualul românesc postul de televiziune tematic Medika TV, care abordează editorial doar subiecte ce privesc sistemul medical din România şi din ţările cu un sistem de sănătate dezvoltat. Structura analitică pe diverse domenii din sănătate, precum şi studiile comparative cu sistemul altor ţări aduc un plus de valoare şi informaţii celor interesați.

Staţia de televiziune se adresează în egală măsură atât pacienţilor, cadrelor medicale, cât şi celor care vin în contact sau se intersectează zi de zi cu sistemul medical din România. Prin invitaţii săi, renumiţi profesori în medicină, cât şi prin realizatorii de emisiuni, specializați în acest domeniu, Medika TV popularizează actul medical şi contribuie la traducerea pe înţelesul tuturor a discursului medical.

În prima etapă de dezvoltare, ponderea cea mai mare în structura serviciului de programe proprii o au informațiile dedicate strict comunității medicale din ţara noastră. Grila de programe a Medika TV cuprinde documentare de nutriţie, stil de viaţă sănătos, reportaje ce privesc direct sistemul de sănătate privat, dar şi cel public, anchete şi sondaje de opinie, precum şi emisiuni medicale preluate de la casele de producţie europene.

În vederea extinderii gamei informaţionale la nivel naţional, Medika TV are în planul de dezvoltare pe termen mediu o reţea de corespondenţi formată atât din colaboratori independenţi care au activat sau activează în domeniul medical, cât şi prin structurarea unei relaţii de colaborare cu societăţile de televiziune prin cablu ce operează în anumite localităţi și județe din România.

„Dorim să cultivăm în România documentarele de nişă prin prezentarea unor producţii de excepţie realizate de cele mai mari case de producţie europene. Filme documentare care şi-au găsit un loc în grila marilor broadcasteri europeni, spre exemplu BBC, vor completa grila Medika TV”, a declarat Vlad Pufu, director general al Medika TV şi managerul de proiect.

La ce operatori se poate vedea Medika TV?

Postul de televiziune Medika TV, primul canal TV medical din România, a intrat în grila operatorului Telekom România pe 22 octombrie 2018, pe IPTV și cablu în format SD, în pachetul M. Printr-un comunicat de presă oficial, stația de televiziune anunță că va intra curând și în grila de programe a operatorilor UPC și AKTA, în pachetele digitale de bază.

Care sunt emisiunile din grila Medika TV?

Academia de sănătate – un show informativ bazat pe interviuri cu renumiți profesori universitari din domeniul medical. Subiectele emisiunii sunt de actualitate şi sunt menite să ridice misterul asupra unor boli cu notorietate și să facă lumină în ceea ce privește actul medical de calitate;

Jurnal de viață – o emisiune despre excelența în profesia de medic, cu invitați profesioniști în domeniul medical, oameni care performează în acest domeniu. Formatul show-ului este acela de infodoc având linia narativă a unei biografii;

Pe șleau cu doctor Menci – o producție audiovizuală specializată pe nutriție și sănătate. Invitații emisiunii aduc în fața telespectatorilor aspecte importante care vor răspunde la întrebarea: ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi? Acest subiect naște multe controverse în rândul publicului deoarece în ziua de azi suntem bombardaţi cu informaţii contradictorii;

Doctorul zilei – emisiunea are invitați de marcă din cadrul sistemului de sănătate din România. În cadrul celor două ediții săptămânale se vor dezbate mare parte din problemele actuale ale sistemului de sănătate din țara noastră. Aducem în fața telespectatorilor exemple pozitive şi negative din spitalele private şi de stat;

Medika Plus – realizată sub eticheta Talk Show, este o emisiune în direct cu invitați și teme actuale în domeniul medical. În cadrul producției se dezbat o varietate largă de subiecte de interes împreună cu telespectatorii Medika TV care vor avea posibilitatea să intervină în direct.

Informații obținute prin intermediul site-urilor HD Satelit și postul TV amintit. Citește mai multe articole despre posturile de televiziune pe site-ul Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră oficială de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul oficial de Instagram.

Scrie un comentariu