Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial românesc se difuzează pe postul Antena 1: „Mangalița”

Mangalița, seriale pe Antena 1, Antena 1, seriale românești
Imagine via Antena 1 / Mangalița

Postul de televiziune Antena 1 aduce o nouă producție românească pe micile ecrane din țară, în premieră. Pelicula originară din România se numește Mangalița (în original: „Mangalița”) și urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de duminică, 29 septembrie 2019, de la ora 20:00.

Serialul românesc Mangalița a fost lansat în anul 2019, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune Antena 1 pe 29 septembrie 2019, iar serialul continuă și în momentul de față. Producția originară din România numără, în momentul de față, un singur sezon, însă nu se știe numărul exact de episoade.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Teodor Corban, Ticu Pușcașu, Andreea Bibiri, Alina Berzunțeanu, Angel Popescu, Ilona Brezoianu, Nicu Banea, Alex Bogdan, Pavel Bârsan și Ștefan Pavel. Conform unui comunicat de presă emis de Antena 1, distribuția completă un număr total de 60 de actori.

Serialul românesc Mangalița se încadrează în genurile comedie și dramă, fiind regizat de George Dogaru, după un scenariu semnat de Radu Crahmaliuc, fiecare episod fiind realizat în limba română. Filmările au fost realizate în localitatea Bolintin Vale, din județul Giurgiu, și au durat aproape două luni de zile.

„Ideea serialului mi-a venit după o știre reală, în care primarul dintr-o comună și-a acordat singur titlul de cetățean de onoare și la ceremonie a și plâns în timp ce își acorda singur titlul”, a declarat Radu Crahmaliuc, scenarist.

„Este o satiră a realității din administrația orașelor mici, precum și a societății din aceste zone. Am vrut să fim cât mai aproape de comicul involuntar al funcționarilor publici, așa că multe situații sunt inspirate din realitate. Vorbind despre personaje, este imposibil ca oricare cetățean al României să nu fi dat nas în nas cel puțin cu o parte din personajele din serial”, afirmă Gabriel Popescu.

Serialul românesc Mangalița îl are în rolul principal pe Stelian Manole, primarul aflat în fruntea localității de peste 20 de ani. Primarul orașului a reușit, de-a lungul timpului, să câștige toate alegerile cu unanimitate de voturi. În prezent, primarul din Mangalița trage sforile să obțină cel de-al optulea mandat consecutiv. A fost prin toate partidele, este uns cu toate alifiile și știe toate șmecheriile. Poate să convingă pe oricine să facă orice și are pe toată lumea la mână cu ceva.

Viața locuitorilor din orașul Mangalița este dată peste cap de intrigile politice, administrative, mafiote și amoroase ale anturajului extrem de colorat și comic al domnului primar, în timp ce același personaj face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga un nou mandat de primar, așa cum a învățat de când se știe.

Citește mai multe articole despre seriale românești pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu