Raftul cu filme

Lungmetrajul „Charleston” a fost selectat la Festivalul de Film de la Locarno

charleston, 2017, filme romanesti, andrei cretulescu
Imagine din filmul „Charleston” (2017)

Debutul în lungmetraj al lui Andrei Crețulescu, pelicula „Charleston” (2017), a fost selecționată în competiția oficială „Concorso Internazionale” a Festivalului Internațional de Film de la Locarno. Evenimentul ajuns la o ediție aniversară, a 70-a, se va desfășura în perioada 2-12 august 2017.

Filmul „Charleston” (2017) este un lungmetraj care nu se sfiește să ceară spectatorilor să se emoționeze, să râdă și să plângă, uneori în spațiul aceleiași secvențe. Este un film trist, dar nu disperat, este o peliculă hazlie, dar nu veselă. Pentru a-l parafraza pe Leonard Cohen, este un film la care „să râzi și să plângi, să plângi și apoi să râzi iară și iară”, spune regizorul Andrei Crețulescu.

Sinopsis pentru „Charleston” (2017):

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un „cadou” cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni. Mai mult sau mai puțin. Pelicula „Charleston” este povestea dulce și amară a unui triunghi amoros absurd format din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi.

charleston, 2017, filme romanesti, andrei cretulescu
Imagine din filmul „Charleston” (2017)

Din distribuția filmului fac parte, printre alții, Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni și Andreea Vasile. Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălășoiu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, iar scenografia de Mălina Ionescu.

Muzica originală a fost compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparține lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin Jack și Noir Desir.

Despre cineastul Andrei Crețulescu:

Fost critic de film și fost producător creativ al HBO România, în 2011 a înfiinţat compania de producţie Kinosseur. A regizat scurtmetrajele „Bad Penny” și „Kowalski”, acesta din urmă distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb (în 2014) şi cu Premiile de Regie şi de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille (în 2015).

charleston, 2017, filme romanesti, andrei cretulescu
Regizorul Andrei Crețulescu / 2017

Pelicula „Ramona”, cel de-al treilea scurtmetraj al său, a câștigat în 2015 premiul Canal+ la Semaine de la Critique Cannes, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF, Premiul al doilea la Festivalul de Film de la Chicago și, în anul următor, premiul Gopo pentru Cel mai bun scurtmetraj al anului.

Vezi paginile de IMDb și Cinemagia pentru „Charleston” (2017).

charleston, 2017, filme romanesti, andrei cretulescu
Imagine din filmul „Charleston” (2017)

Filmul „Charleston” a fost prezentat în târgurile de coproducție Connecting Cottbus 2013, New Cinema Network Roma 2014, Crossroads Salonic 2015 și Les Arcs Coproduction Village 2015, și a primit, în luna noiembrie a anului trecut, tot la Salonic, premiul Agora Work in Progress.

„Charleston” este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe. Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha și Andrei Crețulescu.

Scrie un comentariu