Raftul cu filme

INFOGRAFIC. Șapte lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix din România în 2017

lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix, netflix, streaming online, seriale, special

Cei de la Netflix au creat un infografic despre cât de bine s-a descurcat platforma de streaming online din punctul de vedere al utilizatorilor din România. În mai puțin de o lună, Netflix va sărbători doi ani de prezență în țara noastră, fapt pentru care considerăm statisticile primite un cadou ajuns ceva mai repede la destinație. Datele pe care urmează să le citiți ceva mai jos sunt neașteptate și amuzante în același timp, cât și surprinzătoare, și scot în evidență lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix din țara noastră în anul 2017.

La nivel global, Netflix reprezintă cea mai mare televiziune prin internet, la care sunt abonate nu mai puțin de 109 milioane de persoane din 190 de țări, oameni care zilnic petrec 140 de milioane de ore vizionând seriale și filme, documentare și animații, stand-up comedy și desene animate. Asta înseamnă că în fiecare săptămână sunt urmărite circa un miliard de ore de conținut video.

Persoanele abonate la serviciul de streaming online Netflix au acces nelimitat la conținut video oricând și oriunde și de pe aproape orice tip de dispozitiv conectat la internet, inclusiv Playstation, Xbox și Smart TV. Acestea pot reda, întrerupe și relua vizionarea fără publicitate sau angajamente.

Iată șapte lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix din România, publicate de platforma de streaming online în infograficul „Netflix și binging. Noile reguli ale consumului de divertisment TV”. Ce iese în evidență:

1. Utilizatorii români au redefinit termenul de binging, care în mod normal se referă la acele momente în care urmărești un serial și nu te oprești până nu ajungi cu el la zi. Românii au stabilit că binging se referă la sesiunile în care se vizionează între două și șase episoade la rând. Unele seriale, însă, sunt atât de adorate încât se urmăresc sezoane întregi într-o zi. Iar ca exemplu avem deja celebrul „Stranger Things”, a cărui sezon secund s-a urmărit cel mai rapid în întreg anul 2017.

2. Tot în anul 2017, în România, cel mai mult streaming online pe Netflix s-a făcut în ziua de 29 octombrie. Adică în ziua în care s-a lansat cel de-al doilea sezon al seriei „Stranger Things”. Putem spune că serialul acesta a devenit deja un fenomen în țara noastră, nu? Bye, bye, Pokemon GO!

3. Cele mai devorate seriale de români în anul 2017 (unde „a devora un serial” înseamnă că l-am urmărit mai mult de două ore pe zi) sunt „Suburra: Blood on Rome”, „The Keepers” și „The OA”. Următoarele locuri sunt ocupate de seriale precum „13 Reasons Why”, „Iron Fist”, „Cable Girls”, „The Mist”, „Fauda”, „Santa Clarita Diet” și „El Chapo”. Surprinzător, dar „Narcos” nu se află în top!

lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix, netflix, streaming online, seriale, special

4. Cele mai savurate seriale de români în anul 2017 (unde „a savura un serial” înseamnă că l-am urmărit mai puțin de două ore pe zi) sunt „Big Mouth”, „Neo Yokio” și „The Crown”. Următoarele locuri sunt ocupate de seriale precum „Friends from College”, „White Gold”, „Dear White People”, „Disjointed”, „You Me Her” și „Frontier”. Trebuie menționat că „You Me Her” e o surpriză plăcută în listă.

5. În introducere vorbeam de statistici neașteptate! Well, un abonat din România a văzut filmul „War of the Worlds”, cu Tom Cruise și Dakota Fanning, de 179 de ori în anul 2017. Fie este singurul mod în care respectiva persoană poate adormi, fie îl avem în față pe cel mai mare fan al lui Tom Cruise.

6. Tot în introducere vorbeam și de statistici amuzante. De ce? Pentru că un utilizator Netflix a urmărit filmul „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” 365 de zile la rând. Putem spune că-l știe pe de rost?

lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix, netflix, streaming online, seriale, special

7. Alte statistici interesante despre modul de utilizare al Netflix în anul 2017 pot fi găsite pe netflix.com/ShowsWeDevoured și netflix.com/ShowsWeSavored, iar infograficul despre care am vorbit în articol poate fi văzut mai jos.

lucruri interesante despre utilizatorii de Netflix, netflix, streaming online, seriale, special

Citește mai multe articole speciale pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu