Raftul cu filme

Lista must carry 2019. NCN, București TV și Medika TV, printre noutățile anului

must carry 2019, kirk douglas, filme la tv, telecomanda, tv, filme, recomandari de filme
Imagine via baguete.com.br

Consiliul Național al Audiovizualului din România s-a întrunit într-o nouă ședință pe 22 ianuarie 2019, în cadrul căreia a fost discutată, printre altele, și lista must carry 2019. CNA a luat act de lista posturilor de televiziune din țara noastră pentru a alcătui lista completă must carry pentru anul în curs.

Comparativ cu anul 2018, atunci când în lista must carry erau menționate 31 de posturi de televiziune, în anul 2019 lista conține 32 de stații TV. Față de anul 2018, în acest an au ieșit din listă posturile de televiziune Kanal D, Antena 1, Antena 3, Happy Channel, Antena Stars și ZU TV, dar și eStrada TV.

Noutățile din lista must carry 2019 sunt reprezentate de intrarea posturilor de televiziune, în ordinea stabilită de Consiliul Național al Audiovizualului, Orizont TV (poziția 17), Magic TV (poziția 25), Rock TV (poziția 26), Kapital TV (poziția 28), NCN (poziția 29), București TV (poziția 30), Cinethronix (poziția 31) și Medika TV (pe 32).

Lista must carry 2019 pentru anul în curs:

Așadar, din lista must carry 2019 fac parte România TV, Național TV, Prima TV, Realitatea TV, B1 TV, Digi 24, Favorit TV, Trinitas TV, Kiss TV, Taraf TV, Național 24 Plus, TV H, U TV, Music Channel, Speranța TV, Hit Music, Orizont TV, Nașul TV, Neptun TV, Inedit TV, TV SudEst, Alfa Omega TV, Travel Mix, Credo TV, Magic TV, Rock TV, Telestar 1, Kapital TV, NCN, București TV, Cinethronix și Medika TV.

La lista televiziunilor comerciale sunt adăugate și posturile de televiziune ale Societății Române de Televiziune, și anume TVR 1, TVR 2, TVR 3 și cele regionale. Se adaugă, de asemenea și stația TV5. Legat de canalul Moldova 1, a cărui obligativitate de preluare se stabilește prin acord internațional, CNA menționează:

„Moldova 1 este amânat până la rezolvarea de către Teleradio Moldova a problemelor care vizează transmisia postului de televiziune pe teritoriul României”. Pe teritoriul țării noastre, conform Pagina de Media, canalul Moldova 1 ar întâmpina probleme cu drepturile de autor și distribuția semnalului.

Postul de televiziune Erdely TV (realizat în limba maghiară) este obligatoriu la preluare în județele din România cu o pondere mai mare de 20% a populației de etnie maghiară. Astfel, canalul Erdely TV va fi preluat obligatoriu în județele Bihor, Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare și Sălaj.

Lista must carry 2019 este realizată în funcție de audiența la nivel național pentru anul 2018, astfel că în anul 2019 lista este deschisă, în premieră, de postul de televiziune România TV. Lista posturilor libere la retransmisie va fi publicată pe site celor de la CNA și va intra în vigoare începând cu 1 februarie 2019.

Citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu