Raftul cu filme

Documentarul „Licu, o poveste românească” a fost selectat la Festivalul ZagrebDox

licu, o poveste românească, filme documentare, documentare românești, documentare 2018
Imagine via RollerCoaster PR / Licu, o poveste românească

Documentarul românesc Licu, o poveste românească, în regia Anei Dumitrescu, a fost selectat în secțiunea „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox. Prestigiosul eveniment, din capitala Croației, va avea loc în perioada 25 februarie – 4 martie 2018. Filmul românesc, recompensat la sfârșitul anului trecut cu trofeul „Porumbelul de Aur” sau „Golden Dove” la DOK Leipzig, va fi prezentat la cea de-a 14-a ediție a festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Producția românească scrisă și regizată de Ana Dumitrescu și produsă de compania Jules et Films, vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canțer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supraviețuit unor evenimente istorice majore. Licu, o poveste românească este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate.

La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album. Producția românească va fi lansată în România, pe 24 august 2018, de RollerCoaster PR, și este distribuită la nivel internațional de Taskovski Films.

Cu o bogată experiență în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicații și agenții din Franța și România, precum National Geographic, Mediafax și Gamma-Rapho. Lucrările ei tratează subiecte precum Holocaustul rromilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, homofobia din România sau muncitorii fără forme legale din Franța. Numeroasele expoziții de fotografie semnate de Ana Dumitrescu au făcut înconjurul lumii și au adunat sute de oameni la vernisaje.

licu, o poveste românească, filme documentare, documentare românești, documentare 2018
Imagine via RollerCoaster PR / Licu, o poveste românească

Până în prezent a regizat patru documentare de lungmetraj. Două dintre acestea, „Khaos” (2012) și „Meme pas Peur!” (2015), au fost distribuite în cinematografele din Franța și străinătate. Abordarea jurnalistică din primele două documentare s-a cizelat într-o manieră cinematică în următoarele două filme: scurtmetrajul documentar „The Green Chair” (2014) și lungmetrajul „Time of Light” (2016).

Citește mai multe articole despre filmele documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu