Raftul cu filme

„Licu, o poveste românească” are premiera națională la One World România

licu, o poveste românească, filme documentare, documentare românești, documentare 2018
Imagine via RollerCoaster PR / Licu, o poveste românească

Documentarul Licu, o poveste românească, regizat de Ana Dumitrescu, câştigătorul marelui premiu la Festivalul Dok Leipzig 2017, va avea premiera naţională la finalul acestei săptămâni, la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România. Inclus în secţiunea „Trecutul prezent”, producția va fi prezentată în cadrul festivalului pe 23 și 25 martie 2018.

Vineri, pe 23 martie 2018, documentarul românesc regizat de Ana Dumitrescu va rula de la ora 20:30, iar duminică, pe 25 martie 2018, de la ora 18:30, ambele proiecții având loc la Cinemateca Eforie din capitală. Biletele pentru cele două proiecții pot fi cumpărate de pe Eventbook.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore. Licu, o poveste românească este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate.

La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale despre familie şi momentele importante ale vieţii. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album. Filmul urmează să fie lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, fiind distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Pelicula recompensată la sfârșitul anului trecut cu trofeul „Porumbelul de Aur/Golden Dove” la DOK Leipzig a fost prezentată la cea de-a 14-a ediție a festivalului de la Zagreb pe 2 martie 2018.

Cu o bogată experiență în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicații și agenții din Franța și România, precum National Geographic, Mediafax și Gamma-Rapho. Lucrările ei tratează subiecte precum Holocaustul rromilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, homofobia din România sau muncitorii fără forme legale din Franța. Numeroasele expoziții de fotografie semnate de Ana Dumitrescu au făcut înconjurul lumii și au adunat sute de oameni la vernisaje.

Citește mai multe articole despre filmele documentare pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Un comentariu