Raftul cu filme

Un nou post de televiziune de știri va emite în țara noastră: Euronews România

Euronews, Euronews România
Euronews România / Logo

Un nou post de televiziune de știri va începe să emită la nivel național în țara noastră, fiind vorba despre canalul Euronews România. Conform unui comunicat de presă publicat de Euronews, noul post de televiziune ar urma să fie lansat la finalul anului 2021 și să difuzeze știri locale, naționale și internaționale.

Postul de televiziune va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, urmând să înlocuiască canalul TV local UPB Sigma TV. Site-ul sigmatv.pub.ro redirecționează deja către noul domeniu euronews.ro, pe care se anunță că „Euronews lansează un nou canal de știri. Euronews România va produce știri locale, naționale și internaționale în limba română. În curând”.

Noul canal TV va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți în România, dar și la Bruxelles, cărora li se va solicita să respecte valorile de independență și imparțialitate, dar și diversitatea de opinii care caracterizează politica editorială a Euronews, conform unui comunicat de presă emis de Euronews pe site-ul propriu.

Directorul de proiect al noului post de televiziune este Gabriel Petrea, fost candidat din partea PRO România, fost deputat și ministru viceprimar la Sectorul 6 din partea PSD. Canalul TV va difuza conținut produs și de alte stații Euronews, în timp ce știrile produse în România vor fi difuzate pe celelalte posturi din Europa.

„Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass-media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Se va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România”, se menționează în comunicatul de presă citat.

„Suntem mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru european, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor”, afirmă Michael Peters, CEO al Euronews.

Postul de televiziune Euronews România continuă ideea de expansiune în Europa a canalelor proprii, în ultimii doi ani fiind lansate și redacțiile Euronews Albania și Euronews Georgia. În același timp, Euronews Serbia se pregătește de lansare.

Citește și alte articole despre posturi TV pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu