Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial turcesc se difuzează pe postul Kanal D: „Lacrimi la Marea Neagră”

Sen Anlat Karadeniz, Lacrimi la Marea Neagră
Imagine via aHaber / Lacrimi la Marea Neagră

Postul de televiziune turcesc Kanal D aduce o nouă producție turcească pe micile ecrane din țară, în premieră. Pelicula originară din Turcia se numește Lacrimi la Marea Neagră (în original: „Sen Anlat Karadeniz”) și urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de luni, 2 septembrie 2019, de la ora 20:00.

Serialul turcesc Lacrimi la Marea Neagră a fost lansat în anul 2018, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune ATV pe 24 ianuarie 2018, iar producția continuă și în acest moment. Producția originară din Turcia numără două sezoane și un total de 53 de episoade. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Ulas Tuna Astepe, Irem Helvacioglu, Mehmet Ali Nuroglu, Sinan Tuzcu și Oyku Gurman.

Serialul Lacrimi la Marea Neagră se încadrează în genurile dramă și telenovelă, fiind regizat de Osman Sinav și Emre Kabakusak, după un scenariu semnat de Ayşe Ferda Eryilmaz și Nehir Erdem, fiecare episod fiind realizat în limba turcă. Filmările au fost realizate în Trabzon, Istanbul, Vakfikebir, Ordu, Surmene și Macka, în Turcia. Serialul a fost produs de compania Sinegraf și distribuit de ATV.

Postul de televiziune Kanal D continuă tradiția serialelor de succes și vine în întâmpinarea telespectatorilor, în toamna anului 2019, cu o producție devenită un fenomen media în Turcia, denumit Lacrimi la Marea Neagră. Producția a înregistrat audiențe record încă de la primele episoade difuzate, a fost o adevărată revelație pentru piața genului și a atins 40% cotă de piață în luna ianuarie 2018.

Serialul Lacrimi la Marea Neagră spune o poveste de viață tulburătoare în care publicul din România va regăsi o realitate dureroasă a societății românești actuale, și anume violența domestică. Personajul central, Nefes, este o tânără care lupta să își recapete libertatea dintr-o relație plină de violență și să depășească traumele psihice provocate de această relație de dragoste în care a fost implicată.

Din povestea unei victime serialul devine povestea unei luptătoare, simbol pentru milioane de femei curajoase care își iau viețile înapoi și schimbă în bine statistici îngrijorătoare. Conform unui studiu recent, în România una din zece femei este afectată de violența domestică. Nefes pare desprinsă din statistici dramatice.

Nefes se transformă din victimă într-o femeie puternică și hotărâtă să își schimbe soarta și dă dovadă că este capabilă de o mare iubire care o va vindeca. Mare parte din acțiunea serialului se desfășoară pe tărâmul turcesc de la malul Mării Negre, iar publicul din Romania va avea bucuria să descopere acest spațiu în care se dezvoltă un scenariu extrem de alert și intens al producției.

Citește mai multe articole despre seriale turcești pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu