Raftul cu filme

Postul Kanal D a fost premiat la Atelierul de Cinematografie Româno-Turcă

atelierul de cinematografie, kanal d, Ugur Yesil
Imagine via Kanal D

Miercuri, pe 4 octombrie 2017, în cadrul evenimentului care a încheiat Săptămâna Culturii Turce la București, postul de televiziune Kanal D și general managerul canalului, Ugur Yesil, au fost premiați pentru implicarea în cadrul acțiunilor desfășurate la Atelierul de Cinematografie Româno-Turcă.

Alături de personalități marcante ale cinematografiei din Turcia la eveniment a luat parte și ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertas. Ilinca Obadescu, prezentatoare a Știrilor Kanal D, a urcat pe scena evenimentului pentru a ridica onorantele distincții în numele echipei și a managementului postului de televiziune Kanal D.

atelierul de cinematografie, kanal d, Ugur Yesil
Kanal D General Manager, Ugur Yesil

Atelierul de Cinematografie Româno-Turcă

Între 2 și 4 octombrie 2017, la București s-a desfășurat Atelierul Intercultural de Cinematografie Româno-Turcă, un eveniment cultural organizat în contextul Săptămânii Culturii Turce, acesta reunind artiști și regizori din spațiul cultural al României și Turciei sub egida Fundației „Lumea Turcă” și a Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

La ediția de anul acesta, atelierul a adus în prim-plan filme artistice reprezentative pentru cinematografia turcă. În acest context, la București au fost prezenți mai mulți regizori de film din Turcia, și anume Osman Sinav, Semih Kaplanoglu, Reis Celik, Faruk Hacihafizoglu și Derviş Zaim. Simultan au avut loc workshopuri și sesiuni speciale pentru studenții și tinerii artiști români pasionați de cinematografie. Evenimentul care a încheiat Săptămâna Culturii Turce la București a fost marcat de concertul susținut de Musa Gocmen – Istanbul Dream.

Regizorul turc Osman Sinav este cunoscut pentru serialele „Kurtlar Vadisi” și „Ekmek Teknesi”, dar și pentru filmele „Pars: Kiraz Operasyonu” și „Deli Yurek: Bumerang Cehennemi”. Regizorul Semih Kaplanoglu este apreciat pentru munca la „Yumurta”, „Bal”, „Sut” și Melegin Dususu”. Regizorul Reis Celik este cunoscut pentru producțiile „Lal Gece”, „Multeci”, „F Tipi Film” și „Hoscakal Yarin”.

* citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme
* citește mai multe știri și noutăți din cinema pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu