Raftul cu filme

Filme la TV. Trilogia „Jurassic Park” se vede pe micile ecrane pe Filmcafe

Jurassic Park, IMDb, AMC, filme cu dinozauri
Imagine via IMDb / Jurassic Park

La început de primăvară postul de televiziune Filmcafe ne trimite pe Insulele Nublar și Sorna, pe coasta pacifică a Americii Centrale, pentru trei aventuri pline de efecte speciale revoluționare pentru vremea lor, laureate cu Oscar, și anume primele filme ale francizei Jurassic Park, marca Steven Spielberg. Seria de filme ajunge în anul acesta la a cincea parte, iar în 2021 la al șaselea film.

Jurassic Park (1993), 31 martie, de la ora 19:35. Alan Grant și Ellie Sattler sunt invitați de excentricul miliardar John Hammond la deschiderea unui nou parc de distracții. La fața locului, pe o insulă din Costa Rica. Hammond a clonat dinozauri și acum locul e o rezervație imensă plină de animale preistorice. Evident, sistemele de protecție ale parcului cedează, iar acțiunea începe. Scenariul adaptează cartea cu același nume scrisă de Michael Crichton și publicată în anul 1990.

Lumea dispărută: Jurassic Park (1997), 7 aprilie, de la ora 19:35. Au trecut patru ani de la încercarea nereușită de a crea un parc populat cu dinozauri pe Insula Nublar. Dar John Hammond nu a pierdut deloc timpul și acum îi mărturisește doctorului Ian Malcolm că mai există o insulă despre care nu știe nimeni. Uitați de lume, dinozaurii au supraviețuit și au crescut în Atelierul B de pe Insula Sorna și acum Hammond este nerăbdător să își facă publice realizările, iar Malcolm pleacă în expediție, pentru a-și recupera iubita, paleontolog de meserie.

Jurassic Park III (2001), 14 aprilie, de la ora 20:05. Aventurile doctorului Alan Grant continuă după ce ajunge pe Insula Sorna, alături de Amanda și Paul Kirby, un cuplu care își caută fiul dispărut. Principalul dușman din poveste este unul dintre cei mai mari dinozauri carnivori din istorie, pe numele său Spinosaurus.

Citește mai multe articole despre filmele difuzate pe TV pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu