Raftul cu filme

Un nou serial documentar intră în grila History Channel: „Istoria fotbalului”

Istoria Fotbalului, History TV, posturi TV, History Channel, filme documentare, David Villa
Imagine via History Channel / Istoria fotbalului

History Channel aduce un nou serial documentar în grila de programe. Canalul va difuza în România producția globală Istoria fotbalului, un eveniment de televiziune unic realizat de A+E Networks International care prezintă, sub forma unui maraton de 14 zile, marile momente și personalități ale celui mai iubit sport din toate timpurile. Serialul documentar va fi difuzat între 28 mai 2018 și 10 iunie 2018 în peste 160 de ţări.

Producţia va surprinde nerăbdarea şi entuziasmul microbiştilor înaintea Campionatului Mondial de Fotbal și îl va avea ca reprezentant global pe David Villa, fost câștigător al Cupei Mondiale și unul dintre cei mai premiați jucători din lume.

„Ca jucător pasionat de acest sport, am fost norocos să văd prin propria mea experiență cât de mult înseamnă fotbalul pentru atât de mulți oameni și cum le afectează viața. Istoria fotbalului, povestită de un brand atât de iubit şi respectat la nivel global precum History Channel, este o inițiativă remarcabilă. Sunt încântat și onorat să colaborez cu ei la acest eveniment de televiziune fantastic pentru că ne oferă colegilor mei fotbalişti, antrenorilor și mie însumi oportunitatea de a vorbi despre ceea ce înseamnă acest sport pentru noi, precum și de a retrăi atât de multe amintiri incredibile”, a spus David Villa.

În cadrul acestei serii, postul de televiziune History Channel va difuza o selecţie de documentare premium originale, cu tematică globală, precum și materiale scurte de tip „pastilă”, completate de înregistrări atent păstrate de la Cupa Mondială. Susţinute de Villa şi de alţi jucători, antrenori, jurnaliști şi experți renumiți, prin aceste materiale Istoria fotbalului va explora în profunzime mai multe perspective asupra sportului-fenomen.

„Ne-am propus să realizăm un eveniment de televiziune captivant pentru a valorifica unul dintre acele momente rare din cultura noastră globală, Cupa Mondială, când un segment important din populaţia lumii se conectează cu atâta pasiune. Capacitatea unică de a spune poveşti a postului History Channel a creat o combinaţie unică de producţii cu specific global şi local, de durate diferite, care să ofere telespectatorilor un conținut variat despre fotbal, o multitudine de povești extraordinare care definesc acest sport. Este cea mai mare inițiativă internațională de programe TV pe care History Channel și-a asumat-o și sunt extrem de mândru de echipa noastră și de faptul că îl avem alături ca partener pe David Villa”, a declarat Patrick Vien, Executive Managing Director al A+E Networks International.

Istoria Fotbalului, History TV, posturi TV, History Channel, filme documentare, David Villa
Imagine via History Channel / Istoria fotbalului

Printre cele peste 16 țări care vor transmite Istoria fotbalului se numără, pe lângă România, și Brazilia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Coreea, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Marea Britanie, precum și Africa, Asia de Sud-Est și alte țări din America Latină.

„Fotbalul este un sport care trezește reacţii foarte puternice în rândul suporterilor, astfel că această amplă producție marca History Channel îşi propune să genereze o discuție antrenantă despre care au fost cele mai importante momente, cine este cel mai mare jucător din istorie, ce antrenor a modelat acest joc, plus multe altele. Atât pentru fanii înfocaţi, cât și pentru cei de ocazie, History Channel va difuza timp de 14 zile nimic altceva decât povestea acestui sport”, a completat Dan Korn, Executive Producer of History of Football și VP, Programming, A+E UK.

Seriale originale la nivel global:

Momente glorioase din fotbal (5×60 min.) oferă o cronică a echipelor și jucătorilor din istoria recentă a Cupei Mondiale, ale căror abilități și realizări au depășit granițele sportului, devenind ceva mult mai mare deopotrivă pentru fani și pentru non-fani și alimentând creșterea de neoprit a fotbalului în monstrul comercial pe care îl cunoaștem astăzi.

Emisiunea include următoarele episoade: 1. Pele și băieții din Brazilia și Argentina; 2. Pavarotti, Gazza și Leii din Camerun; 3. Cei trei mușchetari; 4. Aduceți-mi capul lui Diego Armando Maradona; 5. Șapte goluri care au zguduit lumea.

Naşii fotbalului (5×60 min.) prezintă cinci documentare impresionante care pătrund în gândirea și strategiile celor mai mari și mai respectați antrenori din lume, dezvăluind cum au evoluat, adesea de la cariere relativ neînsemnate de jucători, la superstaruri globale. Fiecăruia dintre cei cinci titani li se face un portret intim şi onest al realizărilor lor, atât pe teren, cât și în afara acestuia, prin intermediul unor materiale de arhivă și interviuri cu oamenii și jucătorii care îi cunosc cel mai bine.

Monştrii sacri ai fotbalului (5×30 min.) aduce cei mai buni jucatori din trecut față în față cu cei mai buni fotbaliști din prezent pentru a afla cine este cel mai bun dintre ei. Fiecare generație are o părere despre cine este cel mai mare jucător din lume. Pentru generația mai veche aceştia sunt Pele, Puskas, Eusebio, Di Stefano sau Charlton. Pentru generația de astăzi este vorba numai despre Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, David Villa și Thomas Muller.

Pentru cei care sunt undeva la mijloc, este vorba despre talentul lui Maradona, Zidane, Gullit sau Van Basten. Cu un grup de experți format din jucători și câștigători ai Cupei Mondiale și cu ajutorul statisticii, dar și printr-o combinaţie de stil și pasiune, această serie îşi propune să răspundă la una dintre cele mai problematice întrebări din sport.

Materiale scurte de tip „pastilă” despre fotbal:

History Channel va difuza, în cadrul serialului documentar Istoria fotbalului, câteva materiale originale scurte de tip „pastilă” care se vor axa pe orice altceva în afară de jocul în sine, de la originea mingii, până la nebunia care îi cuprinde pe superfani, perspicacitatea fotografilor și multe alte detalii. Acestea vor oferi o imagine mai profundă asupra fotbalului. Printre materiale se numără:

1. Fotograful – Începând cu anii 1960, Gerry Cranham și Mark Leech au surprins și imortalizat cele mai incredibile momente din cea mai mare poveste care s-a petrecut pe gazon, multe dintre ele nefiind văzute niciodată până acum. Acestea sunt imaginile uitate ale Cupei Mondiale.

2. Scouterul – Piet De Visser este considerat unul dintre cei mai mari scouteri din fotbalul mondial, fiind cunoscut pentru descoperirea unor superstaruri globale precum Jaap Stam, David Luiz, Marc Overmars, Ruud Van Nistelrooy, Eden Hazard și Kevin de Bruyne. Acum își dezvăluie pentru prima dată secretele.

3. Superfanul – Manuel Caceres Artesero, cunoscut mai degrabă sub numele de Manolo Toboșarul, este o instituție națională în Spania și un megafan care poartă în fiecare zi un tricou cu numărul 12 și are propriul bar pentru fani în Valencia care reprezintă în același timp un muzeu al fotbalului spaniol. A devenit celebru la nivel internațional anul trecut, când i-a fost furată renumita tobă.

4. Arbitrul – Jawahir Jewels este considerat unul dintre cei mai remarcabili arbitri din Anglia. În vârstă de 23 de ani, este singurul arbitru feminin FA, de origine musulmană, în activitate, conducând partide pe stadionul Hackney Marshes din estul Londrei.

5. Geniul – Marco Antonio, deși are doar patru ani, este considerat deja următorul Neymar datorită talentului său la fotbal, pe care părinții lui îl văd ca pe un bilet de ieșire din favelele din Rio de Janeiro. Dar viitoarea lui carieră promițătoare atârnă de un fir de păr din cauza unor probleme intestinale grave care necesită o expertiză medicală indisponibilă pentru moment în țara lui.

Citește mai multe articole despre filmele documentare și seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu