Raftul cu filme

Independența Film va lansa filmul „Beanpole” pe platforma de streaming Vimeo

Beanpole
Imagine via Independența Film / Beanpole

În contextul programului de funcționare a cinematografelor, casa de distribuție Independența Film lansează pe platforma de streaming online Vimeo producția Beanpole, filmul tânărului cineast rus Kantemir Balagov, prezentat în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019, unde a fost recompensat cu Premiul pentru regie și Premiul FIPRESCI. Filmul va rula și în cinematografele funcționale din țară și va intra în programul celor care se vor redeschide curând.

Inspirat de cartea Svetlanei Aleksievici, intitulată „Războiul nu are chip de femeie”, pelicula Beanpole construiește o poveste fictivă care ne poartă prin Leningradul anului 1945, pe urmele a două tinere femei care au participat la război, iar acum luptă pentru a își reconstrui viața printre ruine.

Filmul va fi disponibil începând cu ziua de vineri, 30 octombrie 2020, pe canalul oficial al casei de producție Independența Film de pe platforma de streaming online Vimeo. Costul unui bilet este de 3 dolari, iar utilizatorul are la dispoziție o perioadă de două zile pentru vizionare din momentul achiziției biletului virtual.

Al Doilea Război Mondial a făcut ravagii în Leningrad, distrugând clădirile, dar și locuitorii, atât fizic, cât și psihic. Deși asediul, fiind unul dintre cele mai lungi din istorie, s-a încheiat, moartea bântuie încă prin oraș. Aflate printre ruine, două femei tinere, Iya și Masha, încearcă să se ridice și să dea un sens existenței lor.

„Mă interesează soarta femeilor și, mai ales, a femeilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Conform datelor, acesta a fost războiul cu cea mai mare participare a femeilor. Ca autor, mă interesează să găsesc un răspuns la întrebarea: ce se întâmplă cu o persoană care ar trebui să dea viață după ce a trecut prin încercările războiului?”, afirmă tânărul regizor Kantemir Balagov.

Producția rusă Beanpole le are în rolurile principale pe Viktoria Miroshnichenko și Vasilisa Perelygina, ambele aflate la debut, și a reprezentat Rusia în cursa pentru o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film internațional din 2020. Filmul a fost prezentat în România în avanpremieră în 2019, în cadrul Les Films de Cannes.

Pe contul de Vimeo al Independența Film se regăsesc peste 30 de titluri din portofoliul companiei, filme de referință sau premiate la marile festivaluri. Alături de Beanpole vor fi adăugate și „Transit”, nominalizat pentru Ursul de Aur la Berlin 2018, dar și „La Pazza Gioia”, nominalizat la European Film Awards 2017.

Citește și alte articole despre streaming online pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu