Raftul cu filme

Spectacolul „În parc” va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018

În Parc, film românești, festivaluri, evenimente de film
În parc / imagine via RollerCoaster PR

Spectacolul În parc, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul Gong. Spectacolul În parc, montare a Godot Cafe Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României.

Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale țării noastre, iar ultima vorbește despre dragostea noastră pentru gadgeturi și lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente grotești, absurde și antidramatice. Din distribuția spectacolului recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr și Radu Iacoban. Reprezentația de la Sibiu este susținută de Conceptual Lab.

Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu, și anume „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugene Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „Eat Me” (Create Act Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14:00, îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian și Ștefan Craiu. Este o poveste umană și caldă despre viață, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puțin absurde piese ale lui Eugene Ionesco. Ea vorbește despre atitudinea omului în fața morții. Negare, revoltă și resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Berenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete.

„Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, vorbește despre schimbările fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței. Spectacolul e dedicat adolescenților, dar și părinților, și încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generații. Spectacolul, care funcționează doar dacă adolescentul vine însoțit de un părinte va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18:00.

„Identic natural”, cu Alex Fifea și Lala Mișosniky în distribuție, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12:00 și 19:00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, își propune să pună întrebări, nu să ofere soluții, să dea startul unei dezbateri despre alimentație, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete și reale, păreri și nevoi ale oamenilor și mai puțin pe zvonuri și publicitate înșelătoare.

Irina Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor și Sergiu Diță joacă în „Eat Me”, pe 10 noiembrie, de la ora 20:00. Proiectul dedicat adolescenților vorbește despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre viețile noastre bogate în beta caroten, acizi grași, calciu și magneziu, despre importanța unui abdomen „cu pătrățele” în raport cu fericirea și acceptarea personală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2-11 noiembrie 2018, la Teatrul Gong. Biletele pentru ediția din acest an pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri, joi, vineri, de la orele 11:00-18:00, sâmbăta, de la 10:00-18:00, și duminica, de la 10:00-14:00), cât și online de pe platformele entertix.ro și myticket.ro.

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei în funcție de spectacol și de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziționate online nu este perceput comision. Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Un eveniment prezentat de Kiss FM și Zile și Nopți. Parteneri sunt Institutul Francez, Pardon Cafe & Bistro, Conceptual Lab, Tulipa. Parteneri media sunt Radio România Cultural, Music Channel, Scena 9, Festivalier, Noizz.ro, Yorick.ro, Ziarul Metropolis, Sub 25.ro. Parteneri media locali sunt Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Tribuna, Ora de Sibiu, Capital Cultural, Profil Cultural, Stiri de Sibiu, Hermannstader Zeitung.

Citește mai multe articole despre evenimente pe site-ul Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră oficială de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul oficial de Instagram.

Scrie un comentariu