Raftul cu filme

VIDEO. Comedia franțuzească „În Libertate”, din 28 martie 2019 în cinematografe

Independența Film, filme franțuzești, În libertate, En Liberte, filme noi, filme la cinema, filme 2019
În libertate / Independența Film

Distribuitorul român Independența Film a anunțat recent lansarea, în cinematografele din țara noastră, a filmului franțuzesc de comedie În Libertate (în original: „En Liberte”), premiera urmând să aibă loc în data de 28 martie 2019. Pelicula originară din Franța a avut premiera internațională la Festivalul de la Cannes, fiind prezentată în secțiunea „Quinzaine des Realizateurs”.

Într-un oraș de pe Riviera Franceză locuiește Yvonne, tânăra văduvă a lui Santi, un comisar de poliție și un erou local.În momentul în care realizează că soțul acesteia nu este deloc un exemplu pentru fiul lor și că un bărbat inocent, Antoine, a făcut opt ani de închisoare pentru faptele lui Santi, Yvonne își dorește să facă tot ceea ce poate pentru a-l ajuta pe fermecătorul Antoine să se întoarcă la viața și la soția sa. Femeia este pregătită să facă totul, însă mai puțin să spună adevărul.

În momentul în care bărbatul este eliberat din închisoare, Antoine devine ca o grenadă și este gata oricând să explodeze. Ajunge să vorbească singur, crede că poate face orice își propune, ca și cum ar avea puteri supranaturale, iar toate acestea duc la pierderea lucidității și a propriei identități, ceea ce va duce, la un moment dat, la o succesiune impresionantă de evenimente extrem de amuzante.

Distribuitorul român Independența Film a atașat comunicatului de presă care anunță intrarea producției în cinematografele din România și o declarație scurtă a regizorului, Pierre Salvadori, pe care o atașăm și noi aici:

„O conversație întâmplătoare cu mama a revitalizat proiectul. Aceasta mi-a spus: „știi, mamele sunt cele care construiesc imaginea taților. Mereu l-am descris pe tatăl tău puțin mai grozav, puțin mai blând, un pic mai puternic, un pic mai mult din orice era el de fapt”, iar aceste cuvinte mi-au rămas în minte. Ele au dus la ideea de a combina cele două subiecte, inocentul care iese din închisoare și această femeie care încearcă să îi spună fiului adevărul despre tatăl lui în timpul poveștilor de seară”, afirmă regizorul Pierre Salvadori.

Filmul franțuzesc de comedie În Libertate (în original: „En Liberte”) este regizat de Pierre Salvadori, iar distribuția este completată de actorii Adele Haenel (Yvonne), Pio Marmai (Antoine), Vincent Elbaz (Santi) și Audrey Tautou (Agnes).

Citește mai multe articole despre filmele noi, dar și știrile recente pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, contul de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu