Raftul cu filme

Ilie Dumitrescu Junior: „Mă aflu la cel mai important rol al meu de până acum”

ilie dumitrescu junior, un pas in urma serafimilor
Actorul Ilie Dumitrescu Junior

Ilie Dumitrescu Junior, fiul fostului mare fotbalist Ilie Dumitrescu, face parte din distribuția lungmetrajului de debut al lui Daniel Sandu, Un pas în urma serafimilor, care va fi lansat în cinematografele din România pe 22 septembrie.

Actorul spune despre partitura interpretată în această producție că este de departe cel mai important rol făcut de el până în prezent. Ilie Dumitrescu Junior s-a simțit atras de actorie încă din copilărie, de la spectacolul în care a jucat la sfârșitul clasei întâi.

„Deși multă lume ar spune că în actorie se regăsesc prefacătoria și neadevărul, paradoxul face că adevărul este cea mai bună minciună”, declară Ilie Dumitrescu Junior. Născut pe 23 decembrie 1997, Ilie Dumitrescu Junior urmează cursuri de actorie și spune că drumul ales este unul „foarte dificil”.

cornel lazia, ilie dumitrescu junior, un pas in urma serafimilor
Actorul Ilie Dumitrescu Junior / fotografie de Cornel Lazia

„Când am crescut am avut ocazia să urmez cursul de actorie Mandragora Movies Film Academy, acolo unde am învățat tehnica Ivanei Chubbuck din cartea „Puterea Actorului”. Ajungând să înțeleg puțin mai bine cum se abordează actoria și ce principii stau la baza ei, am realizat că sunt pe cale să parcurg un drum foarte dificil. Ulterior am descoperit că a fi prezent și conștient în viață sau într-o anumită situație dată depinde doar și doar de tine”, spune actorul.

Până în prezent Ilie Dumitrescu Junior a făcut parte din distribuția a trei lungmetraje, și anume „Love by Design”, „Palatul Pionierilor B’92” și „Un pas în urma serafimilor” (2017).

„Vă aștept din 22 septembrie în cinematografe pentru a viziona un film foarte bine conceput, plin de subtext, regizat de Daniel Sandu. În Un pas în urma serafimilor fac de departe cel mai important rol al meu”, adaugă Ilie Dumitrescu Junior.

Pelicula românească „Un pas în urma serafimilor” (2017) îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de actorii Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Junior, Cristian Bota, Marian Popescu și Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparţine lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producătorii acestui lungmetraj sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

„Un pas în urma serafimilor” (2017) a fost dezvoltat încă din anul 2008 în cadrul celor mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village și Baltic Event Coproduction Market.

Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producție Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programul Media – Europa Creativă al UE, Hollywood Multiplex, Dr. Oetker, BCR, Vodafone România, MEDA, Praktiker România și Alphega Farmacie. Filmul este distribuit în România de microFILM, iar la nivel internațional de Indie Sales.

Scrie un comentariu