Raftul cu filme

Un nou serial rusesc se difuzează pe postul de televiziune TVR 1: Godunov

Godunov, TVR 1, seriale rusești
Imagine via TMDb / Godunov

Postul de televiziune TVR 1 aduce o nouă producție rusească pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Rusia se numește Godunov, având același titlu și în limba rusă, și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de miercuri, 23 iunie 2021, de la ora 23:00.

Producția rusească Godunov a fost lansat în anul 2018, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune Russia 1 pe 5 noiembrie 2018, producția fiind continuată și în momentul de față. Serialul numără două sezoane și 16 episoade. Serialul rusesc, care are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranței”, scris de Konstantin Badigin, va fi difuzat în fiecare seară de miercuri și joi, de la ora 23:00.

Pelicula Godunov se încadrează în genurile dramă și istoric, fiind regizată de Timur Alpatov și Aleksey Andrianov, după un scenariu semnat de Nikolay Borisov și Ilya Tilkin. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Sergey Bezrukov, Aleksandra Nikiforova, Vilen Babichev, Ruslan Bankovskiy și Andrius Paulavicius.

Serialul Godunov prezintă o acțiune localizată în secolul al XVI-lea, când se desfășoară una dintre cele mai complexe și controversate perioade din istoria Rusiei. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăiește vremuri tulburi, conspirații, răscoale și invazii ale tătarilor. Moartea țarului duce la instalarea pe tron a fiului său care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent.

Astfel începe ascensiunea lui Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan. Întâi regent, iar mai apoi țar încoronat de Adunarea Națională, Boris este cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, care a rămas în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Țaratului Rusiei.

Telespectatorii pot urmări dedesubturile bătăliei pentru tron, cu iubiri neîmpărtășite, trădări și intrigi, miza fiind mai mare decât viața personajelor deoarece viitorul regatului depinde de acțiunile lor. Încă de la difuzarea primului sezon, serialul a devenit cel mai popular serial al anului în Rusia. Dincolo de scenariul istoric, seria impresionează prin decoruri și costume, o mare parte din buget fiind investită pentru ca acestea să redea realitatea vremurilor și locurilor.

Serialul Godunov este considerat a fi una dintre cele mai bune serii istorice realizate vreodată, prin care sunt surprinse frământările, intrigile și violența sfârșitului de secol al XVI-lea și începutul de secol al XVII-lea. Producția a fost filmată în locațiile în care au avut loc evenimentele istorice prezentate.

Ciprian Dinică

Sunt un cinefil înrăit de la o vârstă fragedă, pasionat de producțiile românești și urmăresc cu interes ceea ce se întâmplă pe scena europeană, încercând să bifez cât mai multe lungmetraje independente produse în țări ca Polonia, Cehia, Serbia și Ungaria.

Scrie un comentariu