Raftul cu filme

GALERIE FOTO. Cum arată noul film de animație Cars 3 (2017)

Cars 3, filmul de animație Cars 3
imagine via IMDb.com

Filmul de animație Cars 3 (IMDb) este o peliculă despre ambiție, revenire și ajutorul neprețuit al unui mentor. În noul film din seria de animație „Maşini”, produs de Disney-Pixar, îl regăsim pe Fulger McQueen, un veteran al sportului iute, luptând să revină în mijlocul cursei și având de înfruntat ambiția unei tinere generații de piloți mult mai rapizi și siguri pe ei.

Noul film de animație Cars 3 (2017) – trailerul poate fi văzut aici – este distribuit în România de Forum Film și va avea premiera pe 16 iunie 2017 în cinematografele din toată țara, acesta fiind disponibil atât în format 2D, cât și în format 3D, ambele în varianta dublată.

Filmul de animație Cars 3: Revenirea unui marginal

Deși este genul de sportiv încrezător, Fulger McQueen simte că prezența noii generații de cursieri îl provoacă să arate din nou ce poate. Pentru a reda cât mai bine lupta pe care o duce un veteran al unui sport ca să revină în cursă, realizatorii Cars 3 (2017) l-au consultat pe Jeff Gordon, un reputat campion al NASCAR și pe șeful echipei lui, Ray Evernham.

filmul de animație Cars 3, Cars 3

„Am făcut foarte multă muncă de documentare, ne-am inspirat din alte sporturi, dar ne-am axat mai ales pe piloții NASCAR. Ei încep la o vârstă fragedă și întreaga lor existență se învârte în jurul sportului. Am vorbit inclusiv cu un psiholog sportiv care ne-a explicat că cei mai mulți piloți nu știu să facă altceva și nici nu își imaginează că ar putea să facă altceva”, spune regizorul noului film.

Nici Fulger McQueen nu își poate imagina că ar putea să facă altceva în viață. Însă pentru a reveni în cursă are nevoie de ajutorul unei tinere tehniciene, Cruz Ramirez, care are propriul plan să câștige. Cruz Ramirez este foarte bine pusă la punct cu noile tehnologii din domeniu și știe exact cum să îi motiveze pe piloți. Fulger McQueen, însă, e de modă veche și își dă seama că el și tehniciana au același scop, dar văd drumuri complet diferite pentru a ajunge la el, iar asta e în sine o provocare.

„Când l-am întâlnit prima dată pe Fulger McQueen era un începător, dar și un supererou. Avea întreaga viață înainte. Deși s-a descurcat foarte bine de atunci, câștigând cinci cupe, e clar că nu mai e tânăr și în vogă”, spune regizorul Brian Fee.

Filmul de animație Cars 3: Mentorul salvator

Fostul campion de NASCAR, Jeff Gordon, s-a dovedit a fi de mare ajutor în munca de documentare. Ca să revină rapid în joc și să iasă din nou pe primul loc, Fulger McQueen decide să revină la origini, reamintindu-și de sfaturile înțelepte pe care obișnuia să i le dea mentorul lui, răposatul Fabulosul Hudson Hornet. Așa decide să apeleze la mentorul antrenorului lui, Doc, care îl ajută să redescopere importanța mentoratului.

filmul de animație Cars 3, Cars 3

„A vorbit foarte mult despre cât de plini de energie sunt tinerii piloți. Le place să conducă super repede și agresiv, în timp ce un șofer mai experimentat știe că nu trebuie să facă asta. Ei știu atât de bine ce înseamnă cursa încât aleg să conducă altfel”, afirmă co-producătorul Andrea Warren.

„Ca majoritatea oamenilor și eu mă lupt adesea să îmi fac timp pentru proiectele care mă pasionează, știți cum e, toți avem responsabilități la serviciu și acasă și nu avem niciodată suficient timp. Într-o zi am petrecut câteva ore pictând pentru a le explica fiicelor mele câte ceva despre artă. Ceva s-a schimbat imediat. Am descoperit că experiența aceea a fost mult mai satisfăcătoare decât îmi imaginasem. Exact asta ne-am propus să transmitem în film prin relația dintre Fulger McQueen și Doc”, spune regizorul.

Filmul de animație Cars 3: Un tribut adus „Cars 1”

Relația specială dintre Doc și Fulger McQueen, dar și impactul pe care acesta îl joacă în viața pilotului recreează emoția aceea specială pe care o transmitea primul film din seria Cars. „Publicul a avut o legătură emoțională puternică cu primul film din serie”, explică directorul de creație al francizei, Jay Ward.

filmul de animație Cars 3, Cars 3

Primul „Maşini” a avut un impact puternic asupra fanilor francizei, mai ales datorită legăturilor puternice dintre personaje, în vreme ce al doilea film din serie a fost mai degrabă o peliculă poznașă, plină de aventură și andrenalină. Acum al treilea film e și o formă de reîntoarcere la origini, un tribut adus primului film din serie.

Primele două filme din franciză, „Maşini” (2006) şi „Maşini 2” (2011) au obţinut cumulat mai mult de 1 miliard de dolari americani la box office-ul din întreaga lume, cel de-al treilea fiind așteptat să se bucure de un succes similar. Seria „Maşini” a fost premiată cu un Glob de Aur la categoria Cel mai bun film de animaţie, iar compozitorul Randy Newman a câştigat un Grammy pentru „Our Town” la categoria Cel mai bun cântec scris pentru un film, televiziune sau alt tip de media.

filmul de animație Cars 3, Cars 3

filmul de animație Cars 3, Cars 3

filmul de animație Cars 3, Cars 3

Filmul de animație Cars 3 (2017) îi are în distribuție pe Owen Wilson, vocea lui Fulger McQueen, Cristela Alonzo, care îi dă viață lui Cruz Ramirez și pe Armie Hammer, vocea tânărului ambițios Jackson Storm, iar apariția surpriză este vocea pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton. Filmul este dedicat piloților NASCAR, patru dintre personajele acestei pelicule fiind bazate pe poveștile unor campioni ai cursei.

Scrie un comentariu