Raftul cu filme

Începe numărătoarea inversă pentru Gala Premiilor Gopo din anul 2018

gala premiilor gopo 2018, gala premiilor gopo, premiile gopo, premiile gopo 2017
Imagine via Ionuț Dobre

Gala Premiilor Gopo din 2018 se va desfășura marți seară, pe 27 martie 2018, în Sala Mare a Teatrului Național “I. L. Caragiale” din București, fiind cel mai important eveniment anual dedicat celebrării succeselor cinematografiei române. Prezentatorul evenimentului va fi, pentru al treilea an consecutiv, actorul Alexandru Bogdan. Evenimentul va fi transmis în direct, de la ora 20:00 pe TVR 2, dar și online pe premiilegopo.ro și cinepub.ro.

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna râvnitele statuete Gopo, create de artistul Adrian Ilfoveanu, se regăsesc artiști consacrați precum Gheorghe Visu, Dorel Vișan, Simona Bondoc, Manuela Hărăbor, Marius Florea Vizante, Pavel Bartoș, Oana Sârbu, dar și tineri actori ca Nicoleta Hîncu, Mihai Smarandache, Paul Cimpoieru, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu, Dana Rogoz sau Ela Ionescu.

Pe lângă cele mai așteptate trofee ale serii, și anume cel mai bun film, cel mai bun regizor, oferit de Banca Transilvania, cel mai bun actor într-un rol principal, oferit de Audi, cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, cel mai bun documentar, oferit de Auchan, sau premiul pentru machiaj și coafură, oferit de MAC Cosmetics și premiul pentru cele mai bune costume, oferit de Cellini, din programul serii nu vor lipsi următoarele:

1. premiul pentru întreaga carieră, oferit actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan de PMB prin ARCUB
2. premiul pentru întreaga activitate, oferit actriței Sanda Toma de Apa Nova București, precum și operatorului de imagine și producătorului Ion Marinescu
3. premiul special îi va fi înmânat criticului și istoricului de film Bujor T. Rîpeanu

Premiul publicului pentru producțiile autohtone cu cel mai mare succes la box-office în anul 2017 va merge către peliculele „Octav”, în regia lui Sergiu Celibidachi, și „Ghinionistul”, regizat de Iura Luncașu. Filmul „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, a adunat cele mai multe nominalizări la Gala Premiilor Gopo 2018, urmat de „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil, și „Aniversarea”, în regia lui Dan Chișu, „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, și „Fixeur”, regizat de Adrian Sitaru.

Gala Premiilor Gopo 2018, ediția a 12-a, este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Național București, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale. Co-organizator este Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Co-producător este TVR 2.

Sponsori principali sunt Apa Nova București, Banca Transilvania, Audi România, Cellini și Auchan. Sponsori sunt Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și MAC. Parteneri sunt IQOS, Melkior, GETT’s Salons, Intercontinental, Prosecco Bar și Nomad Skybar. Serviciile profesionale sunt furnizate de PwC Romania. Partener de monitorizare este Media Trust.

Parteneri media sunt Radio România Cultural, Radio România Actualități, All About Romanian Cinema, A List Magazine, Cinefan, Cinemagia, Cinemap, Cinepub, Liternet, Movienews, News.ro, Noizz.ro, Scena 9, TV Mania, Unica, Viva, Ziarul Metropolis și Zile și Nopți.

Citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu