Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial coreean se difuzează pe postul TVR 1: „Furtună la palat”

Yi San, TVR 1, TVR, seriale coreene, Furtună la palat
Imagine via TVR 1 / Furtună la palat

Postul de televiziune TVR 1 aduce o nouă producție sud-coreeană pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Coreea de Sud se numește Furtună la palat (în original: „Yi San”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune românesc în ziua de joi, 26 noiembrie 2020, de la ora 17:10.

Serialul coreean Furtună la palat a fost lansat în anul 2007, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune MBC pe 13 septembrie 2007, iar ultimul episod pe 16 iunie 2008. Producția numără un sezon și un total de 76 de episoade, iar în țara noastră a mai fost difuzat pe TVR 1 între 13 octombrie 2009 și 4 februarie 2010.

Pelicula se încadrează în genurile dramă și istoric și este regizată de Lee Byung-Hoon, Keun-Hong Kim, după un scenariu semnat de Kim Yi-Young. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Seo-Jin Lee, Ji-Min Han, Soon-Jae Lee, Seo Beom-Sik, Sang-Jin Han, Sang-Ryeol Ji, Sang-Hun Maeng și Kyeong-Hwan Jo.

Serialul sud-coreean Furtună la palat dramatizează viața regelui Jeongjo, al 22-lea conducător al dinastiei Joseon, cunoscut pentru empatia arătată față de supușii săi care își duceau viața în condiții dificile, în ciuda faptului că traiul său a fost unul confortabil datorită roialității de care a avut parte de-a lungul vieții.

Povestea începe la Palatul Changgyeong, la jumătatea secolului al XVIII-lea, atunci când micul Yi San trăiește o dramă care îi va marca întreaga viață. Bunicul său, regele, își execută propriul fiu, pe Sado, tatăl lui Yi San, de teamă să nu fie detronat de acesta. Yi San devine astfel prințul moștenitor și se va dovedi demn de acest titlu. De-a lungul a 40 de ani, ca prinț și, mai târziu, ca rege, va domni cu inteligență și cu simțul dreptății, fără să se rătăcească în labirintul intrigilor politice și având mereu ca sprijin iubirea care îl leagă de frumoasa Song-Yeon.

Citește și alte articole despre seriale coreene pe Raftul cu Filme sau urmărește-ne pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe pagina de Instagram.

Scrie un comentariu