Raftul cu filme

History Channel difuzează în fiecare miercuri serialul „Foc și oțel”, despre meseria de fierar

Foc și oțel, History Channel
Imagine via History Channel / Foc și oțel

History Channel difuzează povești noi despre vechea meserie de fierar în serialul Foc și oțel, transmis în fiecare miercuri, de la orele 21:00. Serialul Foc și oțel urmărește activitatea unuia dintre cei mai buni fierari din America, Daniel Casey. Împreună cu familia sa şi cei mai pricepuţi prieteni, Daniel reproduce în atelierul său, din inima munților Ozark, o varietate mare de arme istorice pentru colecţionari şi entuziaşti cu gusturi rafinate.

Fie că este vorba de o pușcă din anii 1800, de un pumnal din oțel de Damasc sau de primul model de cuțit Bowie, Daniel Casey știe mereu unde să găsească materialele potrivite făuririi unor bijuterii din oţel. Cu toate acestea, în anumite momente, provocările cele mai mari nu vin de la clienții atelierului, ci de la prieteni și familie, iar el trebuie să știe cum să le facă față, chiar dacă în anumite situații viața îi este pusă în pericol.

Foc și oțel, History TV, History Channel
Imagine via History Channel / Foc și oțel

Născut și crescut la poalele munţilor, Daniel a avut o pasiune pentru meseria de fierar încă din copilărie. Acesta şi-a construit propriul atelier unde a început să fabrice cuţite de la o vârstă fragedă. La doar 14 ani, americanul a devenit ucenicul cunoscutului fierar Hershel House de unde a învăţat abilităţile necesare pentru a deveni cel mai bun în această meserie. Apelând la metode tradiţionale, Daniel făureşte cuţite, puşti, pistoale şi alte instrumente, acesta fiind printre puţinii fierari care practică această carieră full-time.

History Channel difuzează povești noi despre vechea meserie de fierar în serialul american Foc și oțel, transmis în fiecare miercuri, de la orele 21:00. Imediat după începe, în fiecare miercuri, de la orele 21:30, serialul american Fierarul din Milwaukee. Fierarul veteran Kent Knapp, alături de cei trei fii ai săi, își pune la încercare meseria cu o istorie de peste cinci mii de ani preluând comenzi dintre cele mai diverse.

Scrie un comentariu