Raftul cu filme

Filmul românesc „Marița” ajunge în cinematografele din țară pe 1 decembrie

Marița intră în cinematografe, Bosphorus Film Festival, Marița, filme românești, știri filme, filmul românesc Marița, Cristi Iftime
Imagine via aarc.ro / Marița (2016)

Filmul românesc Marița (2017), debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime (pagină de Facebook), va avea premiera în cinematografele din întreaga țară de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie.

Producția va fi distribuită de microFILM. Pelicula a câștigat, luna aceasta, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia East of the West.

Filmul românesc Marița (2017) a convins criticii europeni și din zona Mediteranei prin „simplitatea regiei, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor”.

Marița, filme românești, știri filme, filmul românesc Marița
Imagine via aarc.ro / Marița (2016)

„Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze cu prezența și cu poveștile lui încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el”, a declarat regizorul Cristi Iftime.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul românesc Marița (2017) îi are în distribuție, printre alții, pe actorii români Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache și Ana Ciontea.

Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, designer de costume este Alexandra Alma Ungureanu, machiajul a fost realizat de Maria Andreescu.

Scenografia este semnată de Mălina Ionescu, iar sunetul poartă amprenta lui Dan Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producătorii filmului românesc premiat la Karlovy Vary sunt Ada Solomon și Radu Stancu.

Filmul românesc Marița (2017) este o producție Hi Film Productions în coproducție cu deFILM și realizată cu sprijinul CNC, Programul Media – Europa Creativă al UE, Băneasa Developments SRL, Zenith România, BCR, Bilka Steel, Savana, Henkel Romania, Dr. Oetker, Alexandrion Grup, UNIQA Asigurări și Fashion Days.

Scrie un comentariu